Нам потрібні ППО, бойові літаки й артилерія: Зеленський на Дельфійському економічному форумі

Нам потрібні ППО, бойові літаки й артилерія: Зеленський на Дельфійському економічному форумі

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників Дельфійського економічного форуму наголосив, що Україні потрібні системи ППО та бойові літаки, щоб захиститись від російського терору.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Фейсбуці і оприлюднив відео.

"Україна не просить надто багато. Нам потрібні системи ППО та бойові літаки, які можуть захистити наші міста від російського терору. Кілька десятків систем та достатня кількість сучасних винищувачів – і взагалі не буде проблеми російської авіації та бомб. Нам потрібна артилерія, щоб відсувати фронт і повертати нормальне життя на окуповану Росією землю", - зазначив Зеленський.

Також, за словами Зеленського, Україні потрібна справедливість – "такий тиск на Росію, який не дасть Путіну змоги збільшувати його воєнний потенціал: щораз більші санкції проти Росії, конфіскація путінських активів і нуль толерантності до російської дезінформації".

Читайте також: Примітивна ідея: Зеленський відреагував на «мирний» план Трампа

"Це все абсолютно реалістично. І залежить тільки від політичної волі партнерів. Путін може заповнювати своєю агресією лише дефіцит рішень світу. Дефіцит, який надто затягується. Можна перемогти в цій війні. Але не дефіцитами здобувається перемога", - підкреслив Зеленський.

У Дельфійському економічному форумі беруть участь президенти Греції, Чорногорії та Словенії, а також представники політичної та експертної спільнот багатьох країн. Зеленський висловив вдячність усім за увагу до України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом подальшу всебічну підтримку України.

Фото: President.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-