Patriot будуть моїм головним меседжем на засіданні Ради Україна-НАТО - Кулеба

Patriot будуть моїм головним меседжем на засіданні Ради Україна-НАТО - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який прибув до Брюсселя для участі в засіданні Ради Україна-НАТО (РУН), заявив, що першим питанням, яке він порушуватиме перед союзниками, будуть поставки в Україну більшої кількості систем протиповітряної оборони.

Про це український урядовець заявив під час спілкування з пресою перед початком зустрічі РУН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сьогодні в Брюсселі, щоб привітати НАТО із 75-ю річницею та закликати союзників негайно надати Україні додаткові батареї Patriot для протидії російським повітряним атакам проти України. Лише сьогодні десятки дронів були спрямовані проти міста Харків, чотири людини загинули. Ці атаки здійснюються у найбільш звірячий спосіб. Друга хвиля дронів послідувала за першою та вбила рятувальників, які прибули на місце, щоб врятувати жертв першого удару», - сказав міністр.

Читайте також: Кулеба: Україні необхідні ще мінімум 5-7 систем Patriot - у партнерів їх понад 100

Він зауважив, що неможливо зрозуміти, чому союзники не можуть знайти додаткові батареї протиповітряної оборони та доставити їх у місце, де балістичні атаки здійснюються кожного дня. Лише у березні по Україні російські загарбники випустили 94 балістичні ракети, у середньому три на день. За словами міністра, Україна є єдиним місцем у світі, яке піддається таким атакам. Тож є прямий сенс застосувати такі захисні системи протиповітряної оборони саме в Україні.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, міністр висловив упевненість, що рішення Конгресу США щодо пакету допомоги Україні буде позитивним.

Читайте також: На надзвичайному засіданні Ради Україна-НАТО Умєров закликав надати додаткові системи ППО

Як повідомлялося, у четвер у Брюсселі триває робота Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ. Одним з головних питань цієї зустрічі є продовження військової допомоги для України. Сьогодні відбувається зустріч у форматі Ради Україна-НАТО за участі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-