На надзвичайному засіданні Ради Україна-НАТО Умєров закликав надати додаткові системи ППО

На надзвичайному засіданні Ради Україна-НАТО Умєров закликав надати додаткові системи ППО

Оновлено
Укрінформ
У Брюсселі відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО, ініційоване Києвом у зв’язку із масованими обстрілами російськими військами української критичної інфраструктури.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Місії України при НАТО.

«У штаб-квартирі НАТО 28 березня 2024 року відбулось надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, скликане за ініціативою української сторони у зв’язку із ракетними обстрілами Росією української критичної інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у роботі РУН взяв участь міністр оборони України Рустем Умєров.

Читайте також: НАТО посилить підтримку України, Путін не досягне успіху на полі бою - Столтенберг

«Міністр оборони України Рустем Умєров поінформував союзників про наслідки російських атак, заходи з реагування, які вживаються Україною, та закликав держави-члени НАТО надати додаткові системи ППО та ПРО, а також ракети до них, щоб захистити українські міста і громадян», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Метою удару РФ по Україні 22 березня був повний блекаут - Галущенко

Умєров у Фейсбуці поінформував, що на позачерговому засіданні Ради Україна-НАТО він надав детальний огляд нагальних потреб української протиповітряної оборони. 

Міністр розповів, зокрема, що загальна вибухова потужність комбінованих авіаційних ударів РФ по Україні від початку року перевищує дев'ять кілотонн. Лише 3% цих ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі, тоді як 97% влучили по цивільній інфраструктурі.

Умєров навів дані управління Верховного комісара ООН з прав людини, згідно з якими повітряними ударами російських військ спричинені 712 із 1804 жертв, підтверджених ООН за останні 3 місяці.

Глава Міноборони наголосив на важливості підтримки партнерів у посиленні української ППО.

Читайте також: Кулеба навів три аргументи на користь якнайшвидшого надання Україні додаткових систем Patriot

«Це врятує тисячі невинних життів. Чим більше російських ракет буде збито в українському небі, тим меншу загрозу вони становитимуть для держав-членів НАТО, які межують з Україною», – підкреслив він.

Як повідомлялося, протягом кількох минулих днів російські загарбники завдали масованих ракетних ударів по містах і селищах України, зокрема, по Києву, Харкову, Одесі, Сумах, Запоріжжю, цілеспрямовано атакували ДніпроГЕС, продовжуючи терор проти мирного населення України.

Фото: Рустем Умєров, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-