Військова допомога Україні відповідає інтересам союзників по НАТО - Столтенберг

Військова допомога Україні відповідає інтересам союзників по НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Нарощування військової допомоги Україні для відбиття російської агресії відповідає інтересам Сполучених Штатів та всіх союзників по Альянсу.

Таке переконання висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками першого дня зустрічі глав МЗС країн - членів Альянсу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підтримка України з боку союзників по НАТО та Сполучених Штатів вигідна для нашої власної безпеки. Рішення забезпечити Україну боєприпасами за визначенням є вигідним для безпекових інтересів Сполучених Штатів. Виділяючи частку наших оборонних бюджетів, ми надаємо українцям спроможності для знищення значної частини російських бойових спроможностей, не наражаючи на ризик жодного солдата НАТО або США. Тож це дійсно в наших інтересах, і ми маємо продовжувати це робити», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що разом із розробкою нових інституційних рамок для посилення військової підтримки України союзники усвідомлюють, що ця допомога потрібна негайно. З огляду на це Німеччина оголосила про виділення 576 мільйонів євро для чеської ініціативи з постачання Україні артилерійських боєприпасів, до цього проєкту приєднався новий член Альянсу – Швеція, інші союзники також роблять постійні заяви з цього приводу.

Читайте також: Союзники погодилися збільшити роль НАТО у військовій допомозі для України - Столтенберг

Як повідомлялося, 13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд дол, 60 млрд з яких – для Києва.

Документ мають схвалити у Палаті представників перед тим, як його направлять на підпис президенту США Джо Байдену.

Спікер Палати представників раніше заявив, що республіканці готують інший законопроєкт із підтримкою Україні, що включатиме, зокрема, допомогу «в кредит» у частині закладених асигнувань.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-