Гуменюк - про нічну атаку: Ворог намагався уразити якомога більше об'єктів енергетики

Гуменюк - про нічну атаку: Ворог намагався уразити якомога більше об'єктів енергетики

Укрінформ
Ворог потужно атакував Україну, спрямувавши різну зброю з різних напрямків. Він намагався уразити якомога більше об'єктів енергетики.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ворог потужно атакував Україну. Спрямував різну зброю з різних напрямків. Це знову була атака на енергетику. Ворог намагався уразити якомога більше таких об'єктів», – сказала Гуменюк.

Вона повідомила, що у Криворізькому районі не вдалось уникнути влучання в об'єкт енергетики, він дещо пошкоджений, є поранений працівник. За її словами, відновлювальні роботи вже розпочато, енергетики та всі екстрені служби були вчасно залучені.

Читайте також: На ДніпроГЕС та інших енергооб'єктах ще розбирають завали після атаки 22 березня - Галущенко

Керівник об’єднаного пресцентру ОК «Південь» розповіла, що перед атакою ворог проводив дуже потужну аеророзвідку, застосовував максимум безпілотників. У зоні відповідальності ОК «Південь» росіяни застосували близько 140 дронів.

Гуменюк наголосила на тому, що Україні потрібно більше засобів РЕБ, бо, на її переконання, необізнаний ворог не може проводити масовані атаки.

«Також це потужний захист і для цивільних. Минулої доби в Бериславському районі влучанням подібного дрона було пошкоджено приватне обійстя, де постраждали люди», – зазначила керівник об’єднаного пресцентру ОК «Південь».

Крім того, вона повідомила, що у зоні відповідальності ОК «Південь» було знищено 7 дронів типу «Shahed-136»: 5 на Миколаївщині та 2 на Дніпропетровщині.

Читайте також: Росіяни атакували три теплоелектростанції ДТЕК, поранений енергетик

Як повідомлялося, під час масованої ракетно-дронової атаки військ РФ у Дніпрі та у Хмельницькій області знову було чути звуки вибухів.

Раніше цієї ночі російські війська завдали ударів по обʼєктах критичної інфраструктури Дніпропетровської області. Унаслідок атаки у Камʼянському районі поранено чоловіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-