У Туреччині затримали майже 150 підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ

У Туреччині затримали майже 150 підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ

Відео
Укрінформ
У Туреччині внаслідок антитерористичної операції, проведеної одночасно в 30 провінціях країни, затримали 147 підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення міністра внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая в соцмережі Х.

“147 підозрюваних були затримані в ході операції Bozdoğan-17, проведеної проти терористичної організації ІДІЛ одночасно у 30 провінціях”, - заявив міністр.

Зазначається, що в результаті операції також вилучено значну кількість іноземної валюти, організаційну документацію та цифрові матеріали.

За даними міністра, загалом з 1 червня 2023 року по 25 березня 2024 року Туреччина провела проти терористичної організації ІДІЛ 1329 операцій, за результатами яких затримано 2919 підозрюваних. З них 692 були арештовані, стосовно 531 з них винесено рішення судового контролю, тривають судові процеси щодо 187 осіб.

Читайте також: Поліція Туреччини затримала 24 особи за підозрою у зв'язках з ІДІЛ

Як повідомляв Укрінформ, увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і влаштували підпал. Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали. Відповідальність за напад взяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-