Російські добровольці відреагували на заяву Путіна про «зраду»

Російські добровольці відреагували на заяву Путіна про «зраду»

Фото
Укрінформ
Для путінського режиму будь-яка людина, яка хоче вільно дихати і говорити, є "зрадником", "перебіжчиком", "послідовником гнилих цінностей".

Про це на пресконференції в Укрінформі заявив боєць Сибірського батальйону на позивний "Холод", коментуючи заяву Путіна, який назвав російських добровольців зрадниками.

"Для путінського режиму будь-яка людина, яка хоче вільно дихати і говорити - це зрадник, фашист, це перебіжчик, послідовник, на їхню думку, якихось гнилих цінностей і так далі. Не варто звертати увагу на те, що вони говорять, варто звертати увагу на те, що вони роблять", - сказав "Холод".

Командир та засновник Російського добровольчого корпусу Денис (позивний "Whiterex") зазначив, що питання про зраду є багато у чому філософським.

"У якийсь момент Володін сказав, що "Росія і є Путін". Тому, якщо ми зрадили таку Росію, то я не бачу у цьому великої проблеми, так як я ніколи не присягав йому на вірність. Путін оголосив себе ворогом усіх російських націоналістів. І держава РФ - це антинародна, антиросійська держава. А бійці РДК, навпаки, за неї борються і її не зраджували", - заявив Денис.

Відповідаючи на питання, чи не бояться російські добровольці за свою безпеку, представник РДК поінформував, що вони серйозно сприймають погрози РФ і особисто Путіна на свою адресу.

"Ми серйозно ставимося до нашої безпеки. Я думаю, що всі тут присутні розуміли, на що вони йдуть, вступаючи у відкриту воєнну конфронтацію з кремлівським режимом. Все, що можна, ми для нашої власної безпеки робимо. А далі все вже у руках долі", - сказав "Whiterex".

Відповідаючи на питання щодо того, що одне з відео, яке опублікував легіон "Свобода Росії" було нібито знято в українському селі і щодо заяв критиків про те, що тут скоріше за все ІПСО, ніж серйозна воєнна операція, оператор БПЛА, доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик" заявив, що у них немає задачі переконувати скептиків.

"У нас є велика кількість відеоматеріалів, які поступово будуть оброблені і викладені. Ми не можемо викладати все одномоментно хоча б тому, що це складно фізично одразу все отримати і обробити. І плюс безпека, бо у нас є позиції, які ми не хочемо показати. Поступово всі відеоматеріали будуть верифіковані, викладені і аналітики зможуть покопатися там із задоволенням", - розповів Барановський.

Читайте також: Визвольна операція у Росії: деякі полонені хочуть перейти у РДК

Як повідомлялося, раніше Телеграм-канал легіону "Свобода Росії" опублікував відео "зі звільненої частини Тьоткіного", що у Курської області.

За інформацією ЗМІ, дослідники ініціативи GeoConfirmed виявили, що зйомка велася у прикордонному українському селі Рижівка Сумської області, за 300 метрів від російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-