Сирський на сході: Головна задача - утримати позиції та відновити втрачене положення

Сирський на сході: Головна задача - утримати позиції та відновити втрачене положення

Фото, відео
Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав головні завдання, які зараз стоять перед Силами оборони.

Як передає Укрінформ з посиланням на сторінку головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці, Сирський продовжує роботу у військових частинах, які тримають оборону на Авдіївському та Курахівському напрямках. 

«Головна моя задача - ефективно використати бойові можливості озброєння і військової техніки наших підрозділів для нанесення максимальних втрат противнику та знищення значної частини його артилерії та бронетехніки; утримати займані позиції і відновити положення там, де ми відійшли», - заявив він.

За словами Сирського, наші бригади ведуть жорсткі бої з переважаючими силами противника: «Ворог несе значні втрати у живій силі та техніці, разом з тим, вперто продовжує атакувати наші позиції, іноді має успіх на окремих ділянках.

"Звісно, - зазначив головнокомандувач ЗСУ, - для посилення оборони на головних напрямках потрібно грамотно розподіляти наші резерви".

Під час роботи з командирами бригад основну увагу, за словами Сирського, він звертає на те, як організована робота на пунктах управління щодо вогневого ураження росіян, на своєчасність та адекватність прийнятих рішень відповідно до обстановки, яка склалася та на підтримання постійної взаємодії між частинами і підрозділами.

Читайте також: Армія РФ намагається захопити два населені пункти під Бахмутом - Сили оборони

"Пишаюся нашими військовослужбовцями, які щоденно демонструють зразки доблесті, мужності та вірності військової присязі в боротьбі за свободу та незалежність України", - додав Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, Сирський заявив, що під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці росіян, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках. Головнокомандувач вжив заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-