Провину за розстріли українських полонених керівництво ЗС Росії перекладає на командирів нижчої ланки

Провину за розстріли українських полонених керівництво ЗС Росії перекладає на командирів нижчої ланки

Укрінформ
Російські військові чиновники намагаються перекласти провину за розстріли українських військовополонених на командирів середньої та нижньої ланки.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Укрінформ.

Як твердять експерти, нещодавно опубліковане відео міністерства оборони Росії про зустріч міністра оборони Сергія Шойгу з командувачем Центрального військового округу Андрієм Мордвичовим свідчить про стурбованість міжнародною реакцією на очевидні воєнні злочини російських військових в Україні. На відео Шойгу підкреслює необхідність гуманного поводження з полоненими, «як (російські війська) завжди робили».

Читайте також: Росіяни знову розстріляли полонених – Лубінець готує звернення до ООН і Червоного Хреста

Шойгу, зазначається у документі, як і президент Росії Володимир Путін, ймовірно, стурбований міжнародними наслідками дій своїх підлеглих щодо очевидних російських воєнних злочинів і, можливо, відкрито звернувся до українських військовополонених, враховуючи нещодавню увагу міжнародної спільноти до російських звірств в Україні, говориться у звіті. Тим самим військові чиновники вищої ланки намагаються позиціювати себе як непричетними до воєнних злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки за процесуального керівництва Донецької облпрокуратури розпочала досудове розслідування розстрілу шести полонених ЗСУ на одній з позицій в Авдіївці. Захисники були тяжкопоранені та чекали на евакуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-