Німеччина зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів РФ в Україні

Німеччина зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів РФ в Україні

Укрінформ
Влада Німеччини зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів Росії в Україні та допитала більш як 160 свідків.

Про це сказав міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн, передає Укрінформ із посиланням на DW.

"Ми хочемо переконати більше жертв або свідків травмуючих подій ділитися своїми даними з поліцією. Кожна фотографія і кожне відео на мобільному телефоні можуть сприяти розслідуванню. Кожен, хто видаляє такі матеріали, лише допомагає російським воєнним злочинцям", - зазначив Бушманн в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.

Наступного тижня у міністерстві юстиції ФРН відбудеться конференція з міжнародного кримінального права. На ній ітиметься, зокрема, про збільшення кількості атак на цивільні об'єкти України, здійснених з використанням російських безпілотників.

"Якщо російський безпілотник навмисно наводиться військовим на житловий будинок, де перебувають лише цивільні, ідеться про воєнний злочин", - зазначив Бушманн.

Водночас Німеччина має намір посилювати співпрацю з Україною, Польщею та США. За словами міністра юстиції ФРН, новий польський уряд відіграє важливу роль у розслідуваннях, "оскільки країна не лише межує з Україною, але й прийняла мільйони українських біженців".

Бушманн висловив сподівання, що "російський президент Володимир Путін одного дня відповість за свої дії в суді". "Я знаю, що для цього нам знадобиться багато терпіння", - наголосив німецький міністр.

Читайте також: Глава МЗС Британії відвідав у Варшаві Центр ОПОРИ, що збирає дані про воєнні злочини Росії

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2023 року стало відомо, що Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт двох осіб – Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової.

Президента РФ та уповноважену президента РФ у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах - незаконних депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-