Планування об’єднаних операцій: у Міноборони обговорили з партнерами впровадження принципів НАТО

Планування об’єднаних операцій: у Міноборони обговорили з партнерами впровадження принципів НАТО

Укрінформ
Перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк провів онлайн-зустріч із заступницею помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Лорою Купер та уповноваженими представниками оборонних відомств стратегічних партнерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міноборони України.

Сторони обговорили спільне бачення Міноборони України та Генерального штабу Збройних сил України щодо порядку розбудови перспективної структури та складу Сил оборони України.

Йшлося, зокрема про вдосконалення системи військового управління на стратегічному та оперативному рівнях, а також впровадження ключових Євроатлантичних принципів і практик, поєднаних із національним бойовим досвідом у плануванні й проведенні об’єднаних операцій.

Також співрозмовники наголосили на необхідності подальшої уніфікації основних бойових систем, стандартизації озброєння та військової техніки і розширення простору спільних оборонних індустрій.

Читайте також: ЄС зможе надати Україні мільйон снарядів до кінця року - представник Естонії в НАТО

“Триває постійна спільна робота з державами-партнерами України з метою узгодженого реагування на потенційні воєнні загрози у майбутньому безпековому середовищі”, – зазначив Павлюк.

Як повідомляв Укрінформ, у період з грудня 2023 року по січень 2024 року в Міноборони, ЗСУ та інших складових сектору безпеки і оборони запроваджено ще 18 нових стандартів НАТО, які, зокрема стосуються навчання, навігації та водолазної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-