Умєров: На полі бою українські війська - між другою і третьою лініями оборони ворога

Умєров: На полі бою українські війська - між другою і третьою лініями оборони ворога

Укрінформ
Україна змогла відвоювати велику кількість території за 1,5 роки повномасштабного вторгнення, і зараз країна має власний план оборони і контрнаступу.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час візиту до США в інтерв’ю телеканалу Fox News.

На запитання журналіста про те, що карта бойових дій не змінилась від 7 червня до 4 грудня, Умєров відповів, що запрошує тих, хто критикує хід бойових дій, відвідати поле бою.

«Це наша земля, ми захищаємося. Ми маємо план оборони, план контрнаступу. Ми продовжуємо відвойовувати території», - заявив Умєров.

Читайте також: Західна зброя дозволила звільнити близько 50% окупованих після вторгнення РФ територій - Умєров

Він додав, що на полі бою українські військові знаходяться між другою і третьою лініями російської оборони. А перемога України, за його словами, це «стратегічно - вийти на кордони 1991 року, які включають Крим, Донбас і Чорне море» і є міжнародно визнаними.

На запитання журналіста, чи можливе врегулювання, якщо війна триватиме роками, Умеров відповів, що цивілізованому світу має бути соромно, якщо таке станеться.

Читайте також: Умєров закликав конгресменів США продовжити підтримку України

"Авторитарний режим захоплює території, а цивілізований світ не може себе захистити. Це буде продовжуватися і знищувати демократію. Вони (росіяни - ред.) вважають, що Україна і українці не повинні існувати", - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Умєрова, зброя від західних партнерів дозволила Україні досягти успіхів на полі бою і звільнити близько 50% окупованих після повномасштабного вторгнення територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-