Ворог не хоче обмінювати ні полонених цивільних, ні військових - Федоров

Ворог не хоче обмінювати ні полонених цивільних, ні військових - Федоров

Єдині новини
Укрінформ
Наразі в полоні окупантів знаходиться майже 500 мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області. При цьому ворог не має бажання обмінювати полонених, як цивільних, так і військових.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Сьогодні майже 500 мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області перебуває в полоні. За заявами родичів, близьких ці люди перебувають в реєстрах на обмін, але ворог вкрай не бажаючи обмінює і військових, і цивільних. Ми знаємо, що сьогодні судилище відбувається щонайменше над десятьма мелітопольцями. Когось судять в Ростові, когось в Москві, когось - на території окупованого Криму”, - сказав він.

Читайте також: Україна створила змішані медкомісії для обміну полоненими

Федоров вважає, що таким чином ворог намагається залякати мешканців, які залишаються на території окупованого Півдня аби погасити чи зменшити спротив, який продовжує чинитися. По-друге, на думку Федорова, окупанти вважають, що ловлять організаторів спротиву.

Міський голова Мелітополя також зазначив, що на окупованих територіях студентів фейкових медичних навчальних закладів змушують проходити практику у військових шпиталях і лікувати поранених російських солдатів. А в одній зі шкіл учням «радять» обмежити спілкування з друзями на підконтрольній Україні території.

Читайте також: За час повномасштабної війни відбулися майже 50 обмінів полоненими - Юсов

Раніше повідомлялось, що в полоні вже понад 1,5 роки перебуває мер Дніпрорудного Євген Матвеєв. В ОВА кажуть, що мають дуже різну інформацію про те, що з ним та відмовляються робити якісь заяви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-