Росіяни за добу скидають понад сотню авіабомб - Ігнат

Росіяни за добу скидають понад сотню авіабомб - Ігнат

Укрінформ
Російські загарбники за добу випускають понад 100 керованих авіабомб по населених пунктах у прифронтовій зоні.

Про це повідомив в інтерв'ю Українському радіо речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«На сьогодні ми маємо, на жаль, негативні для нас "рекорди" – це застосування понад 100 керованих авіабомб за добу. Так, вони не летять далеко, але вони летять у прифронтову зону, на глибину 20-30 кілометрів від лінії фронту. І таким чином вони серйозно дошкуляють нашим військам, завдають ураження не лише військам, а й цивільній інфраструктурі. Застосовуючи таку велику кількість авіабомб, маса кожної 500 кілограмів, ворог фактично робить ставку на те, щоб масово змітати все на своєму шляху, як вони це завжди і роблять», - зазначив він.

Тому, за словами Ігната, питання надзвичайно серйозне, оскільки боротися з авіабомбами, як з повітряними цілями, наразі немає змоги.

«Боротися потрібно з носіями – з літаками, які це чинять. А для цього потрібні далекобійні системи протиповітряної оборони, які могли б на тому чи іншому напрямку протидіяти ворожій авіації. Але краще, звісно, це літаки, винищувачі західного зразка, які могли б, завдяки далекобійним авіаційним ракетам класу повітря-повітря, протидіяти і не допускати російську авіацію близько до наших кордонів», - вказав речник Повітряних сил.

Читайте також: «Не такі примітивні атаки, як минулоріч»: у ГУР повідомляють, що Росія накопичила 870 ракет

Ігнат підтвердив посилення ППО України додатковими системами NASAMS. При цьому він зазначив, що NASAMS мають на озброєнні десятки держав, тому Україна сподівається, що кожна з них якимось чином допоможе.

«Які саме зараз надійшли установки, скільки і в які підрозділи, не афішується. Ми не будемо говорити ворогу, скільки саме цих установок чи підрозділів надходить на посилення. Але все ж таки партнери послідовно їх нам надають. NASAMS мають на озброєнні десятки країн. Тому розраховуємо, що кожна з них якимось чином допоможе – хто пусковими, хто радарами, хто командним пунктом і так далі», - сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Україна сподівається на збільшення виробництва систем ППО та ракет у Німеччині й США - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, міністерка оборони Королівства Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Повітряні сили Нідерландів відправили 7 листопада перші винищувачі F-16 до Румунії для підготовки українських пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-