Гуменюк припускає, що Росія атакувала Одеський район ракетами «Іскандер-М»

Гуменюк припускає, що Росія атакувала Одеський район ракетами «Іскандер-М»

Укрінформ
Уранці 30 жовтня армія РФ атакувала судноремонтний завод в Одеському районі балістичними ракетами типу «Іскандер-М». Військові зафіксували три влучання.

Про це у коментарі журналістам розповіла очільниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Балістика дуже складна до збиття. Зафіксовано три прильоти. Ймовірніше за все, був застосований оперативно-тактичний наземний комплекс «Іскандер», з якого були випущені ракети типу «Іскандер-М», - заявила Гуменюк.

Вона додала, що наразі робота військових триває та ще немає точної цифри щодо кількості випущених ракет по регіону.

«Наразі ми ще не підбили підсумки та не можемо стверджувати, скільки всього було випущено ракет, тому що балістику порахувати дуже складно», - пояснила Гуменюк.

Керівниця пресцентру оперативного командування "Південь" зазначила, що особливість застосування балістики полягає в тому, що її траєкторія не визначається на момент пуску. Ракета виявляється фактично на етапі, максимально наближеному до вибуху. Саме тому перший вибух пролунав фактично разом із сигналом повітряної тривоги.

Читайте також: Чим і як можна запобігти російським обстрілам міст України

«Це, очевидно, одна з тих тактик , яку вони впроваджують, коли не мають успіхів на полі бою. Вони продовжують тиск на цивільне судноплавство і скидають вибухові предмети в Чорне море по ймовірному шляху прямування цивільних суден. Продовжуючи тиск в морі, сьогодні вони застосували балістику по Одеському району, влучивши в об’єкт припортової інфраструктури», - додала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок атаки по судноремонтному заводу в Одеському районі вранці 30 жовтня постраждали четверо людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-