Канада готує до утилізації десятки військових автомобілів, які могла б передати Україні - ЗМІ

Канада готує до утилізації десятки військових автомобілів, які могла б передати Україні - ЗМІ

Укрінформ
У Канаді є десятки одиниць військових транспортних засобів, які можуть цьогоріч утилізувати.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Армія Канади планує цього року відправити на звалище десятки одиниць транспортних засобів для перевезення персоналу, незважаючи на те, що приватна компанія запропонувала відремонтувати їх для відправки в Україну”, - йдеться у матеріалі.

CBC News зауважує, що компанія Armatec Survivability із канадської провінції Онтаріо запропонувала модернізувати надлишкові автомобілі.

Зазначається, що за даними Міністерства оборони Канади, 67 легких броньованих автомобілів М113 із загального парку у 140 “очікують на остаточне зняття з озброєння та утилізацію або на використання як джерела запасних деталей”.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських захисників

“Усе обладнання, яке безоплатно передає Канада, мусить бути придатним для поля бою й, що важливіше, повинно відповідати конкретним потребам, визначеним Україною. Це має бути обладнання, яке українці навчені використовувати й для обслуговування якого мають ресурси та можливості”, - заявили у оборонному відомстві, додавши, що усі ці автомобілі експлуатувалися десятки років та знаходяться у “поганому стані”.

Утім CBC News вказує, що Україна раніше отримала більше півтисячі автомобілів такої моделі від США, Литви, Данії, Іспанії, Італії та інших держав.

Один із високопосадовців міністерства оборони Канади підтвердив, що відомство отримало подібну пропозицію від приватної компанії, і що остаточне рішення з цього приводу ще не ухвалене. “Врешті-решт ми направляємо це рішення до політиків, й після цього діємо”, - сказав заступник голови департаменту міжнародної безпеки міністерства оборони Канади Тай Каран.

За словами опозиційного депутата Джеймса Безана, США та Австралія зацікавлені разом із Канадою звернутися до Armatec із пропозицією відремонтувати і їхні надлишкові М113. “Федеральний уряд виділив у цьому бюджетному році до 500 млн дол. на передачу Україні військового обладнання й проєкт Armatec може бути профінансований із цього бюджету”, - пише CBC News із посиланням на слова Карана.

Читайте також: Канада оголосила про нову міграційну програму для українців

Як повідомлялося, загальний обсяг різноманітної допомоги, наданої Канадою України після початку російського вторгнення, перевищує 8 млрд дол. Окрім цього країна прийняла більше 170 тис українських біженців й активно навчає українських захисників на території Польщі, Великої Британії та Латвії.

Фото: Stephanie Jenzer/CBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-