ЗСУ готуються до нової хвилі наступу росіян на Куп'янсько-Лиманському напрямку - Маляр

ЗСУ готуються до нової хвилі наступу росіян на Куп'янсько-Лиманському напрямку - Маляр

Укрінформ
Росіяни у черговій хвилі наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку застосують десантно-штурмові бригади.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила в ефірі марафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Росіяни продовжують готуватися до чергового наступу. Наші Збройні сили, відповідно, готуються до того, щоб дати відсіч. Це не тільки бійці - там щодня працюють штаби та командування. Ви знаєте, що війна - це не просто застосування сил "стінка на стінку", це інтелектуальні рішення: уміння глибоко проаналізувати ситуацію, прорахувати ворога, ввести ворога в оману. І вся ця робота робиться для того, щоб ворогу не дати пройти ані на Куп'янському, ані на Лиманському напрямку", - сказала Маляр.

Читайте також: Сили оборони звільнили вже 47 квадратних кілометрів під Бахмутом

За її словами, росіяни комплектують резерви для наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку з військ, які перебували на відновленні, із новосформованих підрозділів та солдатів, яких перекинули з Білорусі.

"Одна частина російських військ була на відновленні - вони замінять умовно ті, що виснажилися. Частину військ вони заводять з РФ - це заново сформовані підрозділи. Також була заява Наєва (командувача Об’єднаних сил ЗСУ - ред) про те, що з Білорусі росіяни забирали свої війська і скупчували їх там, де вони готують резерви для наступу на Куп'янський та Лиманський напрямок", - зазначила Маляр.

Читайте також: На Лимансько-Купянському напрямку ворог намагається пробити «коридор», йдуть важкі бої

Вона додала, що росіяни також підводять професійні десантно-штурмові бригади, "хоча велику частину цих підрозділів ми знищили і на Півдні, і на Сході".

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за минулий тиждень з 28 серпня по 3 вересня знищили близько 4 тисяч окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-