На Лимансько-Куп’янському напрямку ворог намагається пробити «коридор», йдуть важкі бої

На Лимансько-Куп’янському напрямку ворог намагається пробити «коридор», йдуть важкі бої

Укрінформ
На Лимансько-Куп’янському напрямку тривають важкі бої, ворог не полишає спроб пробити оборону біля Новоєгорівки, щоб зайняти вигідні висоти та вийти до річки Оскіл.

Про це сказав у ефірі марафону «Єдині новини» начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

“За минулу добу відбулося п’ять бойових зіткнень, безуспішних для окупанта. Противник все ще зосереджує свою основну увагу в напрямку Новоєгорівки: він хоче пробити такий собі коридор саме там, оскільки біля Новоєгорівки зосереджені основні панівні висоти. В подальшому - намагатиметься вклинитися в нашу оборону, аби пробити сухопутний коридор і вийти до річки Оскіл. Проте завдяки грамотному плануванню командування та героїчним діям наших військовослужбовців, солдатам-піхотинцям, танкістам і всім іншим силам оборони вдається стримувати шалений натиск противника”, - сказав Євлаш.

Читайте також: Британська розвідка розповіла про ризики для армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська

За його інформацією, протягом 2 вересня на Лимано-Куп’янському напрямку знищено 126 загарбників, один польовий склад із боєприпасами, один автомобіль, сім БПЛА (з них шість - “Ланцети”).

Ворог протягом минулої доби здійснив 570 обстрілів позицій українських захисників, застосовуючи реактивну та ствольну артилерію, а також авіацію - Ка-52, що заходять парами, та штурмовики Су-25, які завдають ракетних ударів.

Євлаш зазначив, що російські війська на напрямку перебувають у кількості близько 110 тис. осіб.

Читайте також: Сирський показав бойову роботу на Бахмутському напрямку: Сили оборони йдуть уперед

“Ми фіксуємо постійні переміщення, вони підтягують резерви. Проте противник відчуває брак техніки: нові підрозділи, які підходять, слабо укомплектовані. Однак продовжують штурмувати”, - сказав речник.

Як повідомлялося, на Лиманському напрямку українські військові з 92-ої ОМБр ім. Сірка знищили російську вогнеметну систему «Сонцепьок» вартістю 3 мільйони доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-