Резніков: Ми поставили на озброєння близько 300 зразків техніки НАТО

Резніков: Ми поставили на озброєння близько 300 зразків техніки НАТО

Ексклюзив
Укрінформ
На озброєння Міноборони поставлено близько 300 видів техніки і озброєння НАТО.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу міністр оборони Олексій Резніков.

“А ми з моєю командою на сьогодні поставили на озброєння близько 300 сучасних зразків техніки і озброєння НАТО. Просто вдумайтеся. Це було неможливо за 30 років. Ніхто не вірив, що це можливо, а ми це зробили: 300 зразків нового сучасного озброєння і військової техніки!” - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади міністра оборони.

3 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що впродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

Читайте також: Україну точно запросять у НАТО, бо державам-членам Альянсу це вигідно — Резніков

Олексій Резніков очолює Міністерство оборони України з 4 листопада 2021 року. Раніше, з 4 березня 2020 року до 3 листопада 2021 року, він обіймав посаду віцепрем‘єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За керівництва Резнікова навколо Міністерства оборони України виникали корупційні скандали у сфері закупівель. Через це в січні 2023 року в медіа вперше з’явилася інформація про ймовірну відставку Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони, а також його потенційне призначення послом України у Великій Британії. Сам Резніков заявив, що "не в курсі" про призначення послом у Британії після того, як він піде з посади глави Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-