Сили оборони відбивають атаки росіян на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках

Сили оборони відбивають атаки росіян на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках

Укрінформ
Сили оборони України відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

«Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. Там стратегічні напрямки його наступу. Ворог вважає, що завдавши удар по сходу вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз докладають саме на сході», - заявила Маляр.

Вона зазначила, що українські війська вчора і сьогодні відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. За її словами, кількість ворожих обстрілів збільшилась, ідуть важкі бої.

Читайте також: Сили оборони відбили атаки росіян в районі Авдіївки, на півдні триває наступ

«Мета ворога відтягнути на ці напрямки наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону», - заявила Маляр.

Крім того, як зазначила заступниця міністра оборони, на Куп‘янському напрямку ворог поставив собі за мету повернення втрачених восени минулого року територій.

«Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани», - заявила вона.

Читайте також: На сході ворог намагається штурмувати на трьох напрямках, йдуть запеклі бої - Маляр

Маляр також повідомила, що на Бахмутському напрямку теж складна ситуація. «На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед. На північному фланзі ворог атакує - ми відбиваємо атаки. Тут так само ворог хоче повернути втрачені позиції», - заявила заступниця міністра.

Також, за її словами, на сході ворог атакує Авдіївський і Мар’їнський напрямки. Там теж гарячі бої, але захисники не дають ворогу просуватись.

Маляр зауважила, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

«Ворог чинить шалений спротив. Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед», - заявила вона.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулого тижня Сили оборони звільнили на Бахмутському напрямку 2 кв км, на півдні — понад 12 кв км.

Фото ілюстративне: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-