На сході ворог намагається штурмувати на трьох напрямках, йдуть запеклі бої - Маляр

На сході ворог намагається штурмувати на трьох напрямках, йдуть запеклі бої - Маляр

Укрінформ
На Куп'янському, Лиманському та Сватівському напрямках ворог безуспішно штурмує позиції українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Що стосується сходу, там дійсно найбільші штурми з боку ворога на Куп'янському і Лиманському напрямках, але так само вони намагаються штурмувати і на Сватівському напрямку. Сьогодні цілий день ми там відбиваємо ворожі атаки... це дуже запеклі і серйозні бої, і треба розуміти, що ситуація напружена”, - сказала Маляр.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони знищили п'ять складів із боєприпасами ворога

Вона додала, що на Бахмутському напрямку Сили оборони просуваються по південному флангу попри те, що ворог збільшив артилерійський вогонь. На північному фланзі ворог намагається відвоювати раніше зайняті позиції, але успіху не має.

Заступниця міністра нагадала, що інформацію про ситуацію на фронті військове керівництво оновлює раз на тиждень, аби вона була достовірною.

Читайте також: Сили оборони за тиждень звільнили понад 14 квадратних кілометрів на півдні та сході

За словами Маляр, зараз Сили оборони знищують оборонний і наступальний потенціал ворога, аби він не зміг перехопити тактичну ініціативу.

“Наші ЗСУ мають задачу просування вперед, і звільнення наших територій, і виконання такої задачі завжди пов'язано з необхідністю знищувати оборонні і наступальні сили ворога, тому що він намагається перехопити ініціативу, бо зараз тактична ініціатива у нас - ми наступаємо. Але це ситуація хитка, постійно треба відстоювати статус сторони, в якої зараз тактична ініціатива. Тому наші знищують їх потенціал щодня, щоб вони не могли перехопити цю ініціативу і якомога менше чинили опір. Те, що знищується, і станції РЕБ, і склади зброї, і ракетні установки ворога — мало воювати проти нас, мало рухатися сюди, але завдяки нашим Збройним силам цього не відбудеться”, - сказала Маляр.

Вона додала, що ворог несе великі втрати на всіх напрямках, де намагається наступати.

Відповідаючи на запитання щодо безпілотників, які атакували Москву, вона зазначила, що “Сили оборони нічого не коментують з цього приводу”. Крім того, Маляр не виключила, що ситуація у росіян ускладнюватиметься.

“Те, що в Росії ускладнюється ситуація, — це речі передбачувані. Тут не треба бути експертом, що держава, яка зайшла в таку серйозну війну руйнує насамперед себе зсередини”, - наголосила заступниця міністра.

Як повідомлялося раніше, ворог активізував штурмові дії на Куп’янському напрямку, успіху не має і зазнає втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-