Росія порушила питання обміну цивільними - Лубінець

Росія порушила питання обміну цивільними - Лубінець

Укрінформ
Представники Державної думи РФ, з якими Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини розпочав спільну діяльність щодо моніторингових візитів місць утримання цивільних осіб з обох сторін, порушили питання щодо обміну цивільними.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Нині там озвучили питання необхідності обміну/повернення цивільних громадян та навіть попросили у їхнього президента, який «удостоєний» ордеру на арешт від МКС, надати доручення, аби компетентні органи сприяли обміну цивільних”, - зазначив Лубінець.

За його словами, Україна готова віддати російських громадян для відбування покарання у РФ. "Важливим є факт того, чи дійсно країна піклується про "своїх" та чи готова їх забирати", - додав Лубінець.

Читайте також: Росія збільшила кількість підтверджень через МКЧХ полону українських військових - Коордштаб

Він наголосив, що Україна зі свого боку надала список громадян літнього віку, яких незаконно утримує російська сторона. “Тож очікує, що РФ буде зацікавлена у поверненні своїх громадян, адже Україна на всіх можливих майданчиках заявляє про те, що хоче повернути кожного цивільного, якого незаконно перемістила чи викрала РФ”, - підкреслив омбудсмен.

Як повідомлялося, 19 травня Лубінець заявив, що Україна працює над окремим майданчиком для повернення цивільних з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-