Канада готується передати Україні сотні сучасних дронів - ЗМІ

Канада готується передати Україні сотні сучасних дронів - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Канади завершує перемовини про постачання Україні сотень сучасних розвідувальних дронів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише National Post.

“Вважається, що Оттава веде перемовини про постачання Україні сотень високотехнологічних вироблених у Канаді дронів, які українці назвали “єдиним продуктом на ринку, що вдовольняє усі наші операційні потреби”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У межах проєкту «Лютий донат» зібрали майже ₴10 мільйонів на дрони-розвідники – НБУ

Зазначається, що віцепрем’єр-міністр України Юлія Свириденко ще влітку надіслала листа міністрам оборони та фінансів Канади із запитом на надання 300 дронів Teledyne Flir R70 Skyranger, що виробляються у провінції Онтаріо. За її словами, тактичні дрони відіграють ключову роль на полі бою, а власні українські розробки мають “вагомі обмеження”. Зокрема вони вразливі до засобів електронної війни росії та мають обмежені можливості використання вночі та за поганих погодних умов. Канадський дрон також наділений тепловізором й функціями перехоплення сигналів та виявлення хімічної зброї, необхідними українським захисникам.

“Можливість R70 перехоплювати сигнал буде особливо корисною, оскільки дасть дрону змогу виявляти розташування ворожих телефонів та навіть ідентифікувати осіб”, - зауважує National Post.

Читайте також: Канада розширить навчання українських військових

Якщо Канада погодиться передати Україні три сотні цих дронів, а також забезпечити навчання українських воїнів їх використанню та обслуговуванню, канадській державній скарбниці це обійдеться приблизно у 115 млн дол США.

“Запит на передачу дронів до недавнього часу не був пріоритетом, однак джерела стверджують, що до укладення угоди тепер залучено Канадську комерційну корпорацію - державний концерн, який допомагає іноземним урядам закуповувати канадські товари”, - стверджує видання.

Читайте також: Армія дронів поповнилася ще на 30 комплектів безпілотників

У міністерстві оборони Канади відмовилися від коментарів стосовно прогресу в укладенні угоди про постачання дронів й щодо того, чому запит України так довго залишався без відповіді.

“Ми продовжимо шукати варіанти різноманітної військової допомоги, аби допомогти Україні воювати та досягти перемогти”, - заявив речник міністра оборони Канади Деніель Мінден.

Як раніше повідомляло агентство, Канада розпочне навчання українських захисників тактичній медицині та продовжить до осені тренування українських військових інженерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-