Вже визначено, який тип літаків Україна отримає від союзників – Ігнат

Вже визначено, який тип літаків Україна отримає від союзників – Ігнат

Укрінформ
Вже фактично відомо, який тип літаків отримає Україна від союзників та якими є терміни підготовки особового складу.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Дати Україні таку зброю, як багатоцільовий літак, ми просили ще на початку вторгнення росії. Це зрозуміло, тому що без авіації, без надійного авіаційного прикриття дуже важко взагалі проводити будь-які бойові дії", – наголосив він.

За словами Ігната, авіаційна тема ніколи не сходила з порядку денного. Питання постачання літаків постійно порушують вище військове керівництво України та керівництво Міністерства оборони.

Цю тему також постійно обговорюють українські представники в різних міжнародних колах. "Наші військові льотчики їздили у Сполучені Штати, виділялися кошти на навчання наших пілотів… Тобто авіаційна тема ніколи не сходила з порядку денного. Вже фактично визначено тип літака, який, імовірно, буде наданий Україні, і відповідні терміни підготовки особового складу", – повідомив речник.

Читайте також: Створити «залізний купол» над всією територією України зараз неможливо – Ігнат

Ігнат пояснив, що йдеться не лише про підготовку льотного складу, а й про підготовку авіаційних інженерів. "Це надзвичайно важлива складова, без якої не можна обійтись. Саме тому цей процес не є таким простим, як і підготовка інфраструктури – тут теж Міністерство інфраструктури буде долучатися для того, щоб підготувати інфраструктуру наших військових аеродромів для прийому такої техніки. Усіма зусиллями робиться все для того, щоби наша мрія перейти на цей літак здійснилася якнайшвидше", – сказав він.

Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки, українська сторона донесла до партнерів, що в цьому році нам необхідно отримати всі необхідні для перемоги типи зброї. 

Читайте також: Після «Леопардів» Україні потрібні далекобійна артилерія та винищувачі - Лінкявічюс

Повідомлялося також, що Нідерланди, у разі відповідного запиту, готові розглянути передачу Україні винищувачів F-16 і допомогти з танками Leopard 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-