Британія може стати першою країною, яка передасть Україні танки - Sky News

Британія може стати першою країною, яка передасть Україні танки - Sky News

Укрінформ
Уряд Великої Британії вперше розглядає можливість постачання Україні танків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Обізнаний з переговорами співрозмовник повідомив, що вже кілька тижнів тривають дискусії про постачання Збройним силам України певної кількості основного бойового танка типу Challenger 2 британської армії.

За його словами, Британія може запропонувати близько 10 таких танків.

Читайте також: Німеччина поки не планує передавати Україні танки Leopard

Зазначається, що британський уряд ще не ухвалив остаточного рішення, але якщо Велика Британія його ухвалить, вона стане першою країною, яка відповість на прохання українських лідерів оснастити нашу армію потужними західними танками.

Позитивне рішення Лондона щодо танків може спонукати інших союзників по НАТО, зокрема Німеччину, наслідувати їх приклад.

Читайте також: AMX-10RC - легкий танк. Решта бронетехніки, яку отримає ЗСУ, теж відповідає такій класифікації

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови 4 січня пообіцяв очільнику України Володимиру Зеленському, що ЗСУ незабаром отримають французькі бронеавтомобілі AMX-10RC, які часто класифікують як колісний легкий танк.

5 січня канцлер Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом, після чого обидва лідери оголосили про нову військову допомогу Україні. Зокрема, ФРН передасть Україні 40 БМП Marder і одну систему Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-