Німеччина поки не планує передавати Україні танки Leopard

Німеччина поки не планує передавати Україні танки Leopard

Укрінформ
Німеччина розгляне пропозиції партнерів передати Україні танки Leopard, але свої поки передавати не збирається.

Про це сказав речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Німецький уряд у даний момент не має прагнень поставляти зі свого боку бойові танки Leopard Україні», - сказав Гебештрайт.

Він додав, що уряд наразі опікується питанням організації поставки БМП Marder, «а все інше треба обговорювати (з партнерами), коли це буде актуально». За словами речника, «наступним логічним кроком стала би передача подальших озброєнь», але в Берліні досі не полишають надію на «відносно скоре» завершення війни.

«російський президент має владу для того, щоби в кожну мить завершити цю війну та припинити бомбити Україну», - сказав Гебештрайт.

Читайте також: Берлін має проявити ініціативу й надати Україні танки Leopard 2 - депутат Бундестагу

Він зазначив, що оцінка «дуже динамічної» ситуації на фронті відбувається постійно так само, як обговорення подальшої допомоги між партнерами та союзниками по НАТО. Вся допомога має надаватися в тісній координації, підкреслив речник федерального уряду.

Коментуючи обговорення у деяких країнах можливості передати танки Leopard зі своїх запасів, для чого потрібна згода ФРН як виробника цих машин, а також про створення «Європейського танкового альянсу», Гебештрайт заявив, що поки не знає про такі звернення.

«Мені наразі невідомо про офіційні ініціативи та звернення щодо цього з боку Польщі або інших країн», - сказав речник. Він додав, що коли такі звернення будуть, Берлін їх розглядатиме.

Гебештрайт нагадав про принципи допомоги Україні: вона має бути узгоджена між партнерами та союзниками та не зробити НАТО стороною війни.

Читайте також: Поки російський чобіт на українській землі, військової допомоги не достатньо – Кулеба

Як повідомлялося, раніше лунали пропозиції створити свого роду альянс 15 країн, на озброєнні в яких є німецькі танки Leopard, і які могли би передати Україні цю наступальну зброю.

Польща тим часом заявила, що може передати Україні певну кількість танків Leopard у межах широкої коаліції, але самостійно передавати велику кількість машин цього типу Варшава не має наміру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-