Лише повний захист українського неба спонукає рф до справжнього припинення війни - Президент

Лише повний захист українського неба спонукає рф до справжнього припинення війни - Президент

Укрінформ
Тільки повний захист українського неба вбереже і Україну, і Європу від можливих ескалацій російської агресії та точно спонукатиме рф до справжнього припинення війни.

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

“Тільки за першу половину сьогоднішнього дня нашим силам оборони вдалося збити шість російських крилатих ракет та п'ять «шахедів». На жаль, не всі, що були запущені терористами”, - зазначив глава держави.

Президент повідомив, що у Дніпрі десятки людей поранені внаслідок ракетного удару, усім надається допомога.

Тим часом у Запоріжжі триває розбір завалів житлового будинку, який був знищений російським обстрілом цієї ночі. Загинули семеро осіб, і це число може збільшитися, не виключив Зеленський.

Читайте також: На Запоріжжі на місці ракетного удару розбирають завали

“Знову й знову повторюємо партнерам, що лише повний захист українського неба вбереже і Україну, і Європу від багатьох можливих ескалацій російської агресії й точно спонукатиме росію до справжнього припинення війни. Не до тієї пропаганди, яка зараз звучить із кремля про нібито готовність до переговорів, щоб виграти трохи часу й зібратися з силами для нових ударів, а до справжнього миру”, - наголосив Президент.

Також він висловив подяку Фінляндії та Швеції за рішення щодо нових пакетів оборонної підтримки.

Читайте також: Парламент Швеції схвалив рекордну військову допомогу Україні

“Це дуже вагомо. Кожне таке рішення держав робить їх співтворцями нашої перемоги й майбутнього миру”, - підкреслив глава Української держави.

Як відомо, росія останніми днями здійснює масштабні ракетні обстріли України, насамперед об'єктів енергетичної інфраструктури.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-