У Польщі впала українська ракета, але відповідальна за це росія – Столтенберг

У Польщі впала українська ракета, але відповідальна за це росія – Столтенберг

Укрінформ
Попередні висновки свідчать про те, що у Польщі впала українська ракета при спробі захиститися від російської атаки, але провини України тут немає, оскільки вона захищалася від масованої атаки рф.
Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, інцидент не має ознак навмисного нападу, розслідування триває.

«Розслідування цього інциденту триває, нам потрібно дочекатися результатів. Поки немає жодних ознак, що це було результатом навмисної атаки. Ми не маємо ознак, що росія готує наступальні військові дії проти НАТО. Наш попередній аналіз припускає, що інцидент, ймовірно, був спричинений українською протиповітряною ракетою, яка була використана для захисту території України проти атаки російських крилатих ракет. Дозвольте мені бути чітким – це не є провиною України. Росія несе всю відповідальність, оскільки вона продовжує свою злочинну війну проти України», – наголосив Столтенберг.

Читайте також: Дуда заявив, що інцидент із ракетою був «нещасним випадком»

Він повідомив, що союзники по НАТО висловили глибокі співчуття у зв’язку із трагічною втратою життів та висловили солідарність із Польщею. Учасники засідання Північноатлантичної ради отримали інформацію від Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі та від посла Польщі про інцидент, що стався, та про розслідування, яке триває.

Столтенберг зауважив, що вчорашній вибух стався в той час, коли росія спричинила масовану хвилю ракетних атак по всій Україні. З початку злочинної російської війни проти України НАТО збільшило пильність на східному фланзі та проводить постійний моніторинг ситуації.

«Ми чітко зазначили, що ми будемо продовжувати підтримувати Україну у її праві на самооборону. Росія має зупинити цю безглузду війну», – заявив керівник НАТО.

Читайте також: Німеччина запропонувала Польщі патрулювання її повітряного простору літаками Люфтваффе

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада росія завдала масованого ракетного удару по містах і селищах України та продовжила цілеспрямовані спроби знищити об’єкти критично важливої цивільної інфраструктури.

У Польщі, на території Грубешовського повіту Люблінського воєводства, сталися вибухи, в результаті яких загинуло двоє людей. Розслідування цього інциденту триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-