Зеленський на Радбезі ООН: Україна внесе резолюцію про притягнення рф до відповідальності

Зеленський на Радбезі ООН: Україна внесе резолюцію про притягнення рф до відповідальності

Укрінформ
Україна внесе на розгляд 77-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об‘єднаних Націй резолюцію про притягнення російської федерації до відповідальності за злочин агресії.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час засідання Ради безпеки ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що немає такого воєнного злочину, який би ще не вчинили російські загарбники на території України. Зеленський згадав навмисне створення загрози радіаційної катастрофи, продовольчої кризи, порушення всіх міжнародних статутів та конвенцій. Окремо він зупинився на свідомому вбивстві російськими воєнними злочинцями українських військовополонених у тимчасово окупованій Оленівці.

"Це стало однією з найстрашніших сторінок історії Європи. І негайно потрібна місія ООН зі встановлення фактів в Оленівці, мандат якої має бути поширений на всіх українських полонених, які утримуються російськими силами", – підкреслив глава Української держави.

Читайте також: МАГАТЕ якнайшвидше має взяти під контроль ситуацію на ЗАЕС - Зеленський

Щоб ніколи більше не було загрози радіаційної катастрофи, наголосив Зеленський, росія повинна звільнити захоплену територію України. Щоб ніколи більше не було продовольчої кризи, рф має вийти з української землі та українського моря.

"Щоб ніколи більше жодна держава світу не могла нехтувати Статутом ООН і обов’язковими для усього людства конвенціями, росія має бути притягнута до відповідальності за злочин агресії проти України. Відповідна резолюція буде внесена на розгляд 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН", – додав він.

Читайте також: Війська рф завдали удару по вагонах на станції Чаплине – 15 загиблих, півсотні поранених

Як повідомлялося, 24 серпня Рада Безпеки ООН в рамках пункту порядку денного «Підтримання миру та безпеки України» розглянула наслідки піврічного вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-