В Україні зареєстрували близько 15 тисяч воєнних злочинів росіян - Венедіктова

В Україні зареєстрували близько 15 тисяч воєнних злочинів росіян - Венедіктова

Укрінформ
Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні зареєстровано близько 15 тисяч воєнних злочинів, скоєних загарбниками.

Про це сказала генпрокурор України Ірина Венедіктова під час пресконференції у Гаазі за участю прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Каріма Хана, передає власний кореспондент Укрінформу.

“В Україні близько 15 тисяч випадків воєнних злочинів”, - заявила вона.

Своєю чергою прокурор Хан наголосив, що Україна є місцем вчинення злочинів, і МКС розслідуватиме їх.

Читайте також: Щодня вчиняється 200-300 воєнних злочинів - Венедіктова у Гаазі

“Ми можемо проводити розслідування, де маємо фізично доступ. Реальність є така, що Україна є місцем вчинення злочинів”, - сказав він.

За його словами, “у нас буде доступ до інформації, яка збирається іншими державами”.

При цьому Хан нагадав про діяльність спільної слідчої групи, до складу якої входять фахівці з України, Польщі та Литви і яка була створена наприкінці березня, через кілька тижнів після того, як МКС розпочав розслідування в Україні.

"Будемо розслідувати всі злочини, які у нашій юрисдикції”, - заявив Хан і наголосив, що розслідування є незалежним та неупередженим.

Венедіктова висловила сподівання, "що те, що ми не зможемо зробити (в Україні - ред.), може зробити МКС. Ми дуже зацікавлені у співпраці”.

Читайте також: До суду скерували першу справу про зґвалтування під час війни – Венедіктова

Як повідомляв Укрінформ, прокурор МКС Карім Хан оголосив 17 травня про відправлення в Україну для розслідування злочинів, скоєних під час російського вторгнення, групи із 42 слідчих та експертів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-