рф навряд чи зможе наступати протягом наступних 30 днів - британська розвідка

рф навряд чи зможе наступати протягом наступних 30 днів - британська розвідка

Укрінформ
За даними розвідки Великої Британії, наступ росії на Донбасі втратив темп і значно відстає від графіка.

Як передає Укрінформ, про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«Попри незначні досягнення на початку, росія не змогла досягти значних територіальних здобутків за останній місяць, зберігаючи при цьому стабільно високий рівень виснаження», - йдеться у звіті.

Британська розвідка вважає, що станом на 15 травня росія, ймовірно, втратила третину сухопутних бойових сил, які вона зібрала в лютому для нападу на Україну. Очікується, що затримки «майже напевно посилюватимуться» через втрату військом рф мостового обладнання та безпілотників.

«Протягом усього конфлікту їм не вистачало російського мостового обладнання, що сповільнювало та обмежувало наступальний маневр. російські БПЛА, що мають життєво важливе значення для тактичної обізнаності та керування артилерією, виявилися вразливими для української ППО», - йдеться у звіті.

Також наголошується, що дії російських збройних сил все більше обмежує «постійний низький бойовий дух» та зниження боєздатності підрозділів, яке неможливо швидко замінити або відновити.

«За нинішніх умов рф навряд чи буде здатна різко збільшити темпи просування по Україні протягом наступних 30 днів», - зазначає британська військова розвідка.

Читайте також: Бої на Ізюмському напрямку, ворожі ракети та авіаналіт на Сумщині - ситуація в областях

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 14 травня ліквідували близько 27 200 російських військових. Також знищено ворожих танків 1218 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 2934, артилерійських систем – 551, РСЗВ - 195, засобів ППО - 88, літаків – 200, гелікоптерів – 163, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 411, крилатих ракет - 95, кораблів / катерів - 13, автомобільної техніки та автоцистерн - 2059, спеціальної техніки - 42.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-