Друга фаза повномасштабної війни почалася ще п’ять діб тому – Арестович

Друга фаза повномасштабної війни почалася ще п’ять діб тому – Арестович

Відео
Укрінформ
Друга фаза повномасштабної російсько-української війни розпочалася ще п’ять діб тому.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович розповів в інтерв’ю «24 каналу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Друга фаза триває вже п’ять діб. Вона почалася п’ять днів тому. Єдине, що вона почалася не так, як їм гадалося», - зазначив радник керівника ОП.

Він поінформував, що російські війська намагалися завдати ударів одночасно з півночі і з півдня, тобто від Ізюма та Волновахи. Однак, за його словами, завдяки роботі Збройних сил України ворог не може просунутися по лінії Вугледар – Мар’їнка.

Читайте також: Арестович розповів про напрямки наступу росії

Водночас, нагадав Арестович, на півночі загарбникам вдалося взяти Ізюм та розпочати наступ у напрямку Слов’янська – Краматорська. Однак він запевнив, що українські війська проводять на цій території оборону вдало, тому просування ворога призупинилося.

Як повідомлялося, в Україні 46-й день триває повномасштабне вторгнення військ рф. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають українців. росія стверджує, що перша фаза її воєнної операції в основному завершена, і вона зосередиться на повному «звільненні» східного Донбасу.

Читайте також: Вночі ЗСУ знищили велику колону ворожої техніки, яка прямувала в Ізюм

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що президент росії володимир путін «ймовірно відмовився» від спроби захопити Київ, оскільки рф перефокусувала свою увагу на схід і південь України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-