Сили оборони за добу відбили 89 атак на шести напрямках

Сили оборони за добу відбили 89 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 89 ворожих атак на шести напрямках, найбільше – на Бахмутському та Авдіївському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 5 травня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 103 бойові зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога, а також по чотирьох його зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили вісім об'єктів російської армії, а саме: район зосередження особового складу, три радіолокаційні станції, два засоби протиповітряної оборони та два артилерійські засоби.

Росіяни загалом за добу здійснили по позиціях українських захисників та населених пунктах два ракетні й 100 авіаційних ударів, а також 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Військова допомога США допоможе Україні здійснити контрнаступ у 2025 році - радник Байдена

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційного удару російська армія завдала в районі Грем’яча Чернігівської області.

По більш ніж 20 населених пунктах на згаданих двох напрямках загарбники відкрили артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Єліному, Клюсах, Семенівці, Олександрівці та Миколаївці Чернігівської області, Тарасівці Сумської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 11 ворожих атак у районах Синьківки, Піщаного й Берестового Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаудару росіяни завдали по Харкову.

Близько 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Синьківку, Петропавлівку та Котлярівку Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили чотири ворожі атаки в районах Новосадового і Торського Донецької області. Понад 10 населених пунктів протягом доби постраждали там від артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Макіївка Луганської області, Терни й Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 32 ворожі атаки в районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки, Нового, Роздолівки, Іванівського та Андріївки Донецької області. Загарбники за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаційні удари РФ зафіксовані також у районі Диліївки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем росіян, зокрема Григорівка, Калинівка, Кліщіївка й Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 24 ворожі атаки в районах Новоолександрівки, Новопокровського, Уманського, Яснобродівки та Нетайлового Донецької області. Російська армія за підтримки авіації намагалася витіснити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів.

Авіаударів РФ зазнали райони Прогресу, Вовчого й Галицинівки Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Сокіл, Новопокровське й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Костянтинівки, Красногорівки, Водяного й Урожайного Донецької області. Російські війська за підтримки авіації 16 разів намагалися прорвати там оборону.

Авіаударів росіяни завдали також по районах Євгенівки та Єлизаветівки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь РФ, зокрема Георгіївка, Костянтинівка й Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку російська армія за підтримки авіації п'ять разів атакувала позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області. Близько 15 населених пунктів протягом доби потерпали там від артилерійських і мінометних ударів ворога, зокрема Білогір’я, Роботине та Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони з плацдармів на лівому березі Дніпра. За підтримки авіації протягом доби війська РФ здійснили дві атаки на позиції захисників у районі села Кринки Херсонської області, але обидві – безуспішно.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку російська армія обстріляла з мінометів й артилерії, зокрема Тягинку, Іванівку, Новотягинку, Велетенське, Понятівку, Інженерне, Інгулець, Антонівку та Садове Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у районі Часового Яру Донецької області російські війська зосередили до 25 тисяч особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-