У парламенті Канади закликали посилити санкції проти режиму Асада та РФ

У парламенті Канади закликали посилити санкції проти режиму Асада та РФ

Укрінформ
З огляду на численні порушення міжнародного гуманітарного права в Алеппо, Канаді необхідно розглянути можливість посилення санкцій проти сирійського правлячого режиму та його прибічників.

Як передає кореспондент Укрінформу, таке рішення було ухвалено під час позачергового засідання підкомітету із прав людини федерального парламенту Канади, на якому розглядалася ситуація в Алеппо.

«Підкомітет закликає уряд Канади активно застосовувати, оцінювати та розглянути можливість посилення чинних канадських санкцій проти Сирії та її прибічників. При цьому необхідно пересвідчитися, що санкції не перешкоджають наданню гуманітарної допомоги сирійцям», - йдеться у тексті рішення, яке є у розпорядженні Укрінформу.

Канаду також закликали посприяти визнанню членами Радбезу ООН провалу у виконанні їх повноважень із підтримки миру в світі.

«Уряду слід закликати Радбез ООН визнати недостатність дій із підтримки міжнародного миру та безпеки у відповідності до принципів та завдань ООН. Слід також вимагати від Радбезу вжиття термінових рятувальних заходів для жителів Алеппо», - зазначається у рішенні.

Депутати також виступили із ініціативою створити фонд гуманітарної допомоги сирійцям, наголосили на необхідності повернення усіх сторін за стіл перемовин та розслідування обвинувачень у вчиненні воєнних злочинів.

У тексті окремо згадується, що під час засідання члени комітету переконалися, що «місто Алеппо, колись двигун сирійської економіки, до кінця року може бути повністю зруйновано».

«Канада, в якій нині проживає 32 тис сирійських біженців, мусить залишатися надійним партнером у поверненні миру до Сирії та підтримці сирійців, які відбудовують своє життя», - підкреслюється у документі.

Нагадаємо: після провалу режиму припинення вогню у Сирії, погодженого Росією та США, Москва разом із військами Башара аль-Асада із подвоєною енергією узялася за бомбардування Алеппо. Вже цього тижня, за даними західних розвідок, Володимир Путін почне повномасштабний військовий напад на Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-