Вибухи в Брюсселі: 34 загиблих, десятки поранених

Вибухи в Брюсселі: 34 загиблих, десятки поранених

Укрінформ
У Брюсселі оголошено найвищий - четвертий - рівень терористичної загрози.

16:40 ЄС збереться на екстрену зустріч через теракти у Брюсселі

Міністри юстиції та міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу проведуть найближчим часом екстрену зустріч через теракти у Брюсселі.

"Загроза стосовно Європи потребує європейської відповіді", - заявив Єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

За його словами, не можна постійно вчитися на власному гіркому досвіді. "Як показують події у Брюсселі... нам абсолютно необхідно більше координації та обміну інформацією та розвідданими",  - наголосив эврокомісар. Він додав, що потрібно "реагувати негайно" і скликати зустріч "протягом найближчих днів".

16:32 Поліція Бельгії припускає існування четвертого терориста

У розслідуванні терористичних актів учора у Брюсселі, поліція припускає існування четвертого терориста та його участь у трагічних подіях, повідомляє Daily Mail з посиланням на джерела у прокуратурі 

«Поліція сьогодні намагається встановити четвертого нападника, що брав участь в терактах у Брюсселі», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, за версією прокуратури, один з братів ель-Бакрауї, як спочатку вважали, підірвав себе в аеропорту, а насправді він був зловмисником, який вчинив теракт на станції метро. «Це означає, що один з підозрюваних, якого бачили в аеропорту перед вибухами, є поки ще невпізнаним бойовиком», - повідомили правоохоронці.

15:45 В квартирі смертників знайшли 15 кілограмів вибухівки

У брюссельській квартирі, орендованій братами-смертниками Бакрауї, знайшли 15 кілограмів вибухівки та інші компоненти для виготовлення вибухових пристроїв, повідомляє La Libre.

«В ході обшуку, проведеного в квартирі братів Бакрауї, були виявлені компоненти для виготовлення вибухових пристроїв — 15 кілограмів вибухівки, ацетон, перекис водню і цвяхи», - повідомив федеральний прокурор Бельгії Фредерік Ван Леу на спеціальній прес-конференції.

14:46 В аеропорту Брюсселя знайшли заповіт смертника, третій терорист ще на свободі

Влада Бельгії офіційно визнала двох братів Халіда і Ібрагіма ель-Бакрауї винними у терактах у Брюселі. Заповіт одного з них знайшли на комп'ютері, що лежав у смітнику в аеропорту, повідомляє The Associated Press. 

«Бельгійська влада офіційно визнала двох братів як терористів-смертників у брюссельських метро й аеропорті. Влада стверджує, що терорист-смертник в аеропорту залишив заповіт в сміттєвій корзині. Інтерпол ідентифікував одного із смертніков як Халіда ель-Бакрауї», - йдеться в публікації.

Водночас, за повідомленням Sky News, бельгійський федеральний прокурор стверджує, що третій з терористів – Наджим Лашрауї, не був пійманий і наразі перебуває на волі. 

14:41 З Брюсселя евакуювали групу українських нардепів

У середу з Брюсселя через Німеччину евакуювали групу народних депутатів України.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомив співробітник посольства України в Бельгії, який перебуває у контакті з Бельгійський кризовим центром.

Він уточнив, що депутати брали участь у парламентській асамблеї Східного партнерства і ЄС – "Євронест".

14:35 Тривожні повідомлення щодо українців не підтвердилися

Станом на першу половину дня середи інформації про українських громадян, постраждалих унаслідок терактів у Брюсселі, немає.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомив співробітник посольства України в Бельгії, який перебуває у контакті з Бельгійський кризовим центром.

"Інформації про українців не надходило. Було кілька тривожних повідомлень, але вони не підтвердилися", - сказав співрозмовник агентства.

13:54 У брюссельських терактах постраждали три співробітники Єврокомісії

У терактах в Брюсселі отримали поранення три співробітники Єврокомісії.

"Троє наших колег перебувають  серед численних поранених у терактах у Брюсселі. Ми передаємо слова солідарності з ними й усіма постраждалими і близьким загиблих", - повідомила єврокомісар з питань бюджету та кадрів Крісталіна Георгієва.

О 13:00 за київським часом (12:00 за місцевим) у Бельгії оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання в пам'ять загиблих у вчорашніх терактах.

На вулицях міста багато людей з квітами, які прямують до станції метро, де стався теракт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На вулицях Брюсселя багато поліцейських, доступ до станції метро закритий, люди збираються неподалік, в європейському кварталі, несуть квіти, запалюють свічки та лампадки.

12:26 Бельгійський спецназ затримав третього терориста

Спецпідрозділ Брюсселя затримав Наджима Лашрауї - третього підозрюваного в організації вибухів в аеропорту Брюсселя.

«Наджим Лашрауї, який намагався втекти, заарештований в Андерлехті спецпідрозділом», - пише  The Telegraph.

11:59 У Брюсселі постраждали громадяни понад 40 країн

У результаті терактів в Брюсселі 22 березня загинули і отримали поранення представники більш як 40 національностей, повідомляє бельгійська Standaard з посиланням на заяву міністра закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерса.

Серед потерпілих, зокрема, - громадяни Перу, США, Франції, Нідерландів, Великої Британії, Швеції, Індії. За словами дипломата, бельгійська сторона знаходиться у контакті з усіма іноземними посольствами і уточнює деталі.

10:56 Смертники з Брюсселя причетні до паризьких терактів - поліція

Поліція встановила зв’язок між двома братами-смертниками Халідом і Ібрагімом ель-Бакрауї, що підірвали себе разом з десятками відвідувачів брюссельського аеропорту «Завентем» та терактами в Парижі.

«Обидва брюссельських смертники з аеропорту, що були ідентифіковані як два брати Халід та Ібрагім ель-Бакрауї, орендували помешкання в Бельгії для підготовки терористичних нападів у Парижі», - пише видання з посиланням на джерело в правоохоронних органах Бельгії.

За даними французького видання l`Obs, помешкання знаходилося в районі Шарлеруа, у ньому певний час проживали виконавці нападів у Парижі, відбитки пальців яких були знайдені в цій квартирі. Крім того, квартира в столичному районі бельгійської столиці Форест, у якій були знайдені відбитки пальців терориста Салаха Абдельслама, також була орендована Халідом ель-Бакрауї на вигадане ім’я.

10:35 Ще один терорист із брюссельського аеропорту досі на свободі

Поліція Брюсселя назвала ім'я третього злочинця, котрий брав участь в організації вибухів в аеропорту, і який досі перебуває на свободі. «Третім терористом є 25-річний Наджим Лашрауї», - сказали в поліції.

Поліція оголосила його в розшук ще у понеділок, 21 березня, оскільки Лашрауї пов'язаний з організаторами терактів в Парижі в листопаді 2015 року.

09:47 Вибухи в аеропорту "Завентем" здійснили брати-смертники - поліція

Бельгійська поліція назвала імена двох братів-нападників, які здійснили напередодні вибухи в аеропорту "Завентем".

"Смертників звали Халід і Брагім ель-Бакрауї", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що вони були громадянами Бельгії.

Третього чоловіка, знятого камерами спостереження в аеропорту, який був разом із ними, розшукують.

08:40: Ще одну бомбу знайшли завдяки таксисту

Ще один вибуховий пристрій терористів, виявлений поліцією у місцевій комуні Скарбек, знайшли завдяки водію таксі, який віз терористів в аеропорт.

Про це повідомляє TEN Eyewitness News.

За свідченнями водія, який зв'язався з поліцією через кілька годин після вибуху, він підвозив підозрілих чоловіків в аеропорт і вони хотіли взяти більше сумок, але весь багаж не вмістився в авто. Водій таксі також повідомив, де саме забирав чоловіків. Після обшуків за цією адресою було знайдено ще один вибуховий пристрій, начинений цвяхами, також хімікати для виготовлення вибухових пристроїв і прапор ІДІЛ.

Слідчі повідомили, що вони розшукують чоловіка в капелюсі та світлому одязі, який віз візки з багажем в аеропорту з двома підозрюваними терористами. Після вибухів його було помічено на відео з камер спостереження, коли він тікав із приміщення терміналу.

Свідки трагедії вказують, що більшість постраждалих отримали поранення ніг, що може означати про вибух на рівні підлоги.

Як повідомлялося, у Баварії затримані троє підозрюваних у причетності до терактів 22 березня.

06:11 КДБ Білорусі: брати Довбаш в брюссельських терактах участі не брали

Білоруський КДБ відкидає версію про те, що до терактів у Брюсселі могли бути причетні уродженці цієї країни - брати Іван та Олексій Довбаш.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

"Один з братів-білорусів під час нападів був поза Євросоюзу - гостював у білоруському Гомелі", - заявили в КДБ.

Як раніше повідомляли ЗМІ, в Брюсселі після серії терактів були затримані троє громадян Білорусі, яких підозрюють в причетності до атак, - Іван і Олексій Довбаш, а також Марат Юнусов, уродженець Дагестану. Начальник прес-служби КДБ Дмитро Побяржін заявляв, що спецслужби перевіряють інформацію про причетність цих людей до терактів.

23.03.2016 02:43: Король Бельгії прийняв виклик екстремістів

Король Бельгії Філіп пообіцяв: його країна прийме виклик, кинутий їй міжнародним тероризмом, спокійно і з гідністю. Таку заяву монарх зробив у телезверненні до нації у зв'язку з серією вибухів у Брюсселі.

Про це повідомляє ВВС.

«Я поділяю біль тих, хто втратив своїх друзів і близьких. Сьогодні наша країна тужить. Для всіх нас день 22 березня ніколи не стане колишнім. Зламані життя. Глибокі рани. Цю біль відчуває вся країна", - йдеться в повідомленні.

22.03.2016 23:57: Командування США в Європі запровадило обмеження на відвідування Бельгії

В превентивних цілях Командування США в Європі (Штутгарт) прийняло рішення обмежити поїздки свого персоналу та членів сімей до Брюсселя після терактів 22 березня.

Про це кореспонденту Укрінформу в ФРН повідомили у штаб-квартирі командування в Європі.

Відтак, неофіційні поїздки в Брюссель зовсім заборонені до подальшого повідомлення. Ті, кому необхідно відправитися в бельгійську столицю за службової необхідності, повинні отримати дозвіл командування. Розпорядження стосується як військовослужбовців, так і цивільних працівників Міністерства оборони США, членів їх сімей.

22.03.2016 23:14: У Німеччині затримано підозрюваних у причетності до терактів

У німецькій Баварії затримані троє підозрюваних у причетності до терактів 22 березня.

Про це повідомляє телеканал N-TV.

"Поліція затримала на шосе Мюнхен-Зальцбург трьох косоварів, які можуть мати зв'язок з терористичною мережею", - повідомляє ЗМІ з посиланням на прес-секретаря баварського земельного управління кримінальної поліції.

Згідно Баварського радіо, увагу поліції на даних осіб звернув анонім, який написав про це правоохоронцям на їх адресу в Інтернеті. У своєму повідомленні, відправленому в понеділок увечері, він сповіщав баварську поліцію про заплановану терористичну атаку і вказав дані двох косовських албанців, які подорожують на Mercedes сріблястого кольору.

22.03.2016 20:37: Поліцейські прочісують Брюссель. Знайшли ще одну бомбу

Поліція Брюсселя у ході рейду в районі Схарбек виявила бомбу і прапор "Ісламської держави".

Про це повідомляє DW.

"У ході рейду в брюссельському районі Схарбек поліція виявила бомбу зі цвяхами, хімікати і прапор "Ісламської держави", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нині по всій країні тривають поліцейські рейди й пошуки чоловіка, підозрюваного в співучасті у здійсненні теракту.

Водночас федеральний прокурор Бельгії Фредерік ван Лев заявив, що теракти в Брюсселі "занадто рано пов'язувати із атаками в Парижі".

Бельгійська поліція оголосила в розшук чоловіка, підозрюваного у здійсненні теракту в аеропорту "Завентем". Правоохоронці поширили кадр із запису камери спостереження в летовищі. Федеральний прокурор пояснив, що цей чоловік був разом із двома іншими, які "ймовірно" були терористами-смертниками.

18:46 Брюссельський аеропорт «Завентем» буде закритий і завтра

Брюссельський національний аеропорт «Завентем», де сьогодні сталися вибухи,  буде закритий і у середу.

Про це повідомило керівництво летовища у Твіттері.

18:22 З'явилося фото смертників з брюссельського аеропорту

Бельгійські ЗМІ розповсюдили фото, на якому зображені ймовірні смертники з брюссельського аеропорту.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Згідно з нашою інформацією, два чоловіки в чорному є смертниками, які підірвали пояси в аеропорту. Чоловік в білому наразі перебуває в бігах і активно розшукується", - йдеться в повідомленні. 

17:52 У Бельгії оголошено триденну жалобу

На вшанування жертв терактів, які стались у вівторок у Брюсселі, у Бельгії оголошено триденну загальнонаціональну жалобу.

Таке рішення ухвалив уряд країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У ці скорботні дні національні прапори на офіційних будівлях будуть приспущені.

17:30 У мережі з'явилося відео, зняте в перші хвилини після теракту в аеропорту Брюсселя.

На запису видно, що зал, де стався вибух, заволокло димом від вибуху. Люди, які перебували там у цей момент, в паніці намагаються покинути будівлю.

16.51 У Брюсселі кризовий центр створив телефонну лінію для отримання інформації про жертв терактів 

Про долю рідних та друзів після терактів у Брюсселі можна дізнатися за телефоном +3278151771.

Водночас у центрі радять рідним та друзям спочатку спробувати сконтактуватися через соціальні мережі, адже мобільний зв'язок у Брюсселі перевантажений та працює із перебоями.

16:40 Атаки у Брюсселі передбачувані, спецслужби мали бути готовими - експерт

Спецслужби Бельгії після масштабної спецоперації зі знешкодження терористів і затримання організатора серії листопадових терактів у Парижі Салаха Абдеслама мали бути готовими до можливої відповіді з боку ІДІЛ.

Таку думку директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос висловив у коментарі Укрінформу.

"Попри те, що спецслужби Бельгії і Франції спільно проводили широкомасштабну операцію зі знешкодження терористів, які були причетні до вибухів у Парижі, і попри арешти, які були здійснені, спецслужби Бельгії не зробили нічого або, принаймні, зробили недостатньо для того, щоб убезпечити людей, щоб терорист не пройшов стійку реєстрації і не підірвав бомбу. Це просто абсурд", - сказав Семиволос.

16:31 У Бельгії евакуювали персонал АЕС

У Бельгії евакуювали співробітників атомної електростанції, що розташована поблизу міста Льєж.

Адміністрація пояснює, що це стандартна процедура у реагуванні на запровадження найвищого рівня терористичної загрози у країні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

16:13 В центрі Брюсселя - військові і бронетехніка, працюють сапери

На вулиці Брюсселя виведені армійські підрозділи і бронетехніка, поліція перекрила урядовий квартал. На ряді вулиць розгорнуті переносні бар'єри з колючим дротом.

Таких заходів ужито бельгійською владою після серії вибухів, що пролунали в Брюсселі вранці, передає НТВ.

За даними місцевих видань, в місто ввели більше тисячі військових для забезпечення порядку.

У місті йде операція зі знищення підозрілих предметів. Так, в аеропорту, де сталися перші два вибухи, сапери підірвали кілька підозрілих сумок. Аналогічних заходів ужито в кампусі Брюссельського вільного університету, на вулиці Луа і на бульварі Женераль Жак.

В центрі Брюсселя сапери підірвали підозрілий автомобіль. Контрольованими вибухами знищуються підозрілі предмети по всьому місту.

Місцеві видання повідомляють про затримання двох підозрюваних у причетності до терактів.  

У столиці Бельгії діє найвищий рівень терористичної загрози. Рух громадського транспорту паралізовано, аеропорт закритий.

Брюссельські таксисти працюють безкоштовно після того, як громадський транспорт зупинився через теракти.

15:36 У брюссельському аеропорту знайшли підозрілий пакунок

У брюссельському національному аеропорту «Завентем» виявили підозрілий пакунок.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомили у Центрі реагування на кризові ситуації Бельгії.

Уточнюється, що знешкодженням пакунку займеться група військових саперів.

15:31 ЗМІ: Кількість загиблих у Брюсселі зросла до 34

У результаті терористичних атак у Брюсселі загинуло щонайменше 34 особи.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на бельгійський канал VRT.

"20 чоловік загинуло внаслідок вибуху у метро, ще 14 - у результаті вибуху в аеропорту "Завентем", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося про 26 загиблих: 11 в аеропорту та 15 у метро.

14:41 Ейфелева вежа набере кольорів бельгійського прапора

Мерія Парижа вирішила на знак солідарності з Бельгією підсвітити увечері Ейфелеву вежу кольорами національного прапора Королівства.

Про це написала мер міста Анн Ідальго на своїй сторінці у Twitter.

«На знак солідарності з брюссельцями Париж підсвітить Ейфелеву вежу кольорами бельгійського прапора», - написала вона.

14:25 ІДІЛ взяла відповідальність за теракти в Брюсселі

Терористи "Ісламської держави" взяли на себе відповідальність за теракти у бельгійській столиці.

Про це повідомляє Israel News Flash у своєму Twitter. 

Як зазначається, ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти в Брюсселі, в результаті яких загинули 26 осіб і десятки поранені.

14:16 У Брюсселі евакуювали королівський палац

Королівський палац у Брюсселі евакуювали у вівторок після повідомлень про вибухи в аеропорту "Завантем" і метро.

Про це з посиланням на телеканал RTBF повідомляє Reuters.

"Королівський палац у Бельгії було евакуйовано у вівторок після вибуху біля станції метро і двох вибухів у міському аеропорту, внаслідок яких загинули 26 людей", - пише агентство.

14:12 Теракт у Брюсселі: 31 поранений в аеропорту – у тяжкому стані

Понад 30 поранених унаслідок теракту в аеропорту Брюсселя перебувають у тяжкому стані.

Про це заявило Міністерство охорони здоров'я Бельгії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

За даними МОЗ, загалом внаслідок двох терактів у Брюсселі загинуло 26 осіб: 11 в аеропорту та 15 - на станції метро.

Що стосується поранених, то в національному аеропорту «Завентем» постраждало близько 80 людей.

13.49 Один з вибухів у Брюсселі стався за 350 метрів від місця зустрічей лідерів ЄС - FT

Вибух на станції метро Мальбек в Брюсселі відбувся в 350 метрах від будівлі, де проходять зустрічі лідерів ЄС на вищому рівні.

Про це на своїй сторінці в Твіттері написав глава брюссельського бюро Financial Times Пітер Шпігель.

Також журналіст навів повідомлення прокуратури Бельгії: "Офіс федерального прокурора може підтвердити, що три вибухи цього ранку: два в аеропорту Брюсселя і один на станції метро Мальбек - були терактами".

За фактами вибухів розпочато кримінальне розслідування, додав він.

13.38  Останні дані: 26 загиблих, 136 поранених

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на оператора метро STIB, через вибух на станції метро в Брюсселі отримали поранення 55 осіб. При цьому через напад в аеропорту Брюсселя травмовано 81 особу, повідомила міністр охорони здоров'я Бельгії Меггі де Блок. Місцеві ЗМІ повідомляють про 26 загиблих.

13:03 Суперечлива інформація надходить про кількість загиблих у Брюсселі.

Місцеві ЗМІ з посиланням на рятувальників повідомляють, що внаслідок двох терактів загинули 26 осіб: 11 - у національному аеропорту та 15 - на станції метро «Маелбек», що у центрі міста.

Раніше у деяких ЗМІ з'явилась інформація про те, що внаслідок вибуху у метро загиблих немає.

12:46 МЗС рекомендує українцям не їздити у Брюссель

МЗС України у зв'язку з терактами у Брюсселі рекомендує співгромадянам утриматися від поїздок до цього міста та столичного регіону Королівства Бельгія до нормалізації безпекової ситуації.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Тим же українцям, які зараз перебувають у Бельгії, рекомендується бути надзвичайно уважними й обережними. 

За умови потрапляння у надзвичайну ситуацію необхідно чимшвидше повідомити про це за телефонами посольства України у Бельгії +32 0 47-625-77-35, +32 0 2-379-21-00, +32 0 2-379-21-11, +32 0 2-379-21-19 або на «гарячу лінію» Департаменту консульської служби +38 044 238 16 57.

12:27 Франкфурт приймає рейси замість Брюсселя, безпеку посилили

В аеропорту Франкфурта-на-Майні, найбільшій повітряній гавані Німеччини, у зв'язку з трагічними подіями у Брюсселі підвищено заходи безпеки. 

Про це заявили у федеральній поліції, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ми дуже уважно стежимо за ситуацією», - заявив представник поліції, пояснивши, що рейси, які не може нині прийняти аеропорт Брюсселя, перенаправляються саме у Франкфурт.

Зокрема, буде посилено контроль у деяких зонах, проте з тактичних міркувань поліцейські не уточнюють, в яких саме.

Звичайна служба безпеки аеропорту посилена 2,5 тис. додаткових співробітників поліції. 

12:20  Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон скликає кризовий комітет (COBRA). 

12:10 Президент Франції Франсуа Олланд скликав надзвичайну нараду за участю прем’єр-міністра Мануеля Вальса та силовиків у своїй резиденції, повідомило власному кореспондентові Укрінформу джерело в Єлисейському палаці.

12:09 Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте скликає екстрене засідання уряду для реагування на сьогоднішні вибухи у Брюсселі.

12.08 ЗМІ спростовують повідомлення про загиблих у брюссельському метро

Унаслідок вибуху в метро Брюсселя, який стався у вівторок після вибухів у аеропорту "Завентем", ніхто не загинув.

Про це з посиланням на телеканал VRT повідомляє Reuters.

"Ніхто не загинув унаслідок вибуху у метро Брюсселя у вівторок", - пише агентство.

12:04 У Брюсселі не ходить громадський транспорт

У Брюсселі через терористичну загрозу припинено роботу громадського транспорту та обмежено функціонування мобільного зв’язку.

У бельгійській столиці закрито метро, не ходять трамваї та автобуси, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у компанії STIB - операторі громадського транспорту .

Закриті два брюссельські аеропорти – національний «Завентем», де сталися вибухи, та південний у місті Шарлеруа.

У країні також обмежено рух залізничного транспорту.

Кризовий центр Бельгії просить громадян не використовувати мобільний зв'язок для комунікації через загрозу перевантаження мереж. Натомість рекомендується користуватися соціальними мережами та надсилати короткі текстові повідомлення.

11:36 Один із вибухів у брюссельському аеропорту здійснив смертник 

Про це з посиланням на офіційні урядові джерела повідомляє громадський телеканал VRT, інформує власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Бельгійська влада підтвердила, що один із вибухів в аеропорту Брюсселя після 8-ї години був здійснений самогубцем. Другий вибух був здійснений дистанційно», - йдеться у повідомленні.

За актуальною інформацією, у результаті теракту в аеропорті 13 людей загинули та 35 отримали важкі поранення.

 11:25  У Брюсселі робота Єврокомісії заблокована. Поблизу будівлі знайшли вибухівку

У Брюсселі Єврокомісія наказала персоналу залишатися вдома або у своїх робочих кабінетах. Поблизу будівлі керівної інституції ЄС знайшли вибуховий пристрій.

Вибухівку було закладено поблизу станції метро «Маелбек», де зранку вже пролунав вибух, серед речей, підготовлених для перевезення, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

11:24 Сьогоднішні рейси з "Борисполя" у Брюссель скасовані

Три заплановані на вівторок рейси до Брюсселя з міжнародного аеропорту "Бориспіль" скасовані.

Про це свідчать дані online-табло аеропорту.

За цими даними, рейси мали виконувати авіакомпанії МАУ, бельгійська Brussels Airlines і португальська TAP Portugal.                                                            

11:11 У метро Брюсселя сталися три вибухи - на станціях метро Площа Шумана і Маельбек.  Про це повідомляє "Комерсант".

"У поліції повідомили про загибель 10 осіб", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ТАСС, через теракти в аеропорту і метро в місті закриваються метро, школи, дитячі установи, оголошено найвищий - четвертий - рівень терористичної загрози. Відчуваються перебої мобільного зв'язку, мабуть, викликані перевантаженням мережі після повідомлень про вибухи. "У Брюсселі введений четвертий рівень антитерористичної готовності. Це означає закриття метро, навчальних закладів, об'єктів масового скупчення людей", - повідомив телеканал RTBF.

Повідомляється також, що внаслідок вибухів в аеропорту Брюсселя загинули 17 осіб. Крім того, бельгійська поліція виявила в аеропорту кілька поясів смертників.

10:09 Внаслідок вибуху у Брюсселі загинуло 11 людей, десятки поранені

У брюссельському міжнародному аеропорту «Завентем» у вівторок пролунали два вибухи, 11 людей загинули. Повітряні ворота наразі закриті.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Вибухи сталися після 8-ї години за місцевим часом у зоні відбуття, де пасажири реєструються на рейси та здають багаж. На даний момент різні джерела повідомляють про 11 загиблих та близько 25 поранених. Із терміналів аеропорту евакуюють людей. Усі рейси відтерміновані. Також припинено залізничне сполучення із аеропортом.

Рішенням уряду регіону Фландрія, де розташований брюссельський національний аеропорт «Завентем», в усіх аеропортах підвищено (до четвертого з п’ятого) рівень терористичної загрози.

«Не прибувайте в аеропорт. Аеропорт евакуйовується. Уникайте зони навколо аеропорту. Усі рейси скасовані», - написали в офіційному Twitter брюссельського аеропорту .

Останній виліт із «Завентема» відбувся о 7:55 ранку в напрямку Мадрида. Прильоти наразі перенаправлені на інші летовища регіону, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерела у правоохоронних органах Бельгії.

Всі авіапольоти скасовані, людей евакуали як з аеропорту, так і з прилеглого готелю «Шератон». Повідомляється про значні пошкодження інфраструктури.

За свідченнями очевидців, в аеропорту сталися два потужні вибухи: на злітній смузі та в пасажирському залі поблизу кас. Інформацію підтвердив і прем'єр-міністр Брюссельського столичного регіону Руді Верворт. За його словами, автомобільне та залізничне сполучення з аеропортом призупинили.

Нагадаємо, у Бельгії після терористичних атак у Парижі восени

09:36 В аеропорту Брюсселя два вибухи, є поранені

Два вибухи пролунали вранці у вівторок в аеропорту Брюсселя. Про це повідомляє Эхо Москвы з посиланням на Reuters.

"Аеропорт евакуюють... Кілька людей поранені", - йдеться у повідомленні.

У Мережі з'явилася інформація про кількох загиблих.

За даними Sky News, вибух стався у зоні вильотів неподалік від стійки American Airlines.

Наразі аеропорт закритий. Усі прильоти й відльоти скасовано.

Причини вибуху наразі невідомі.

Фото Sky News 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-