Експерт розповів про три цілі Москви на Донбасі

Експерт розповів про три цілі Москви на Донбасі

Укрінформ
Збільшення терористами на сході України інтенсивності бойових дій є спланованим сценарієм Кремля, розрахованим на досягнення однієї з трьох конкретних цілей.

Кожна з них пов'язана з продовженням агресивної політики РФ по відношенню до України, розповів у коментарі Укрінформу президент Американської ради з питань зовнішньої політики (AFPC) Герман Перчнер.

"З цього приводу (посилення насильства на Донбасі – ред.) може існувати три пояснення. По-перше, це може робитися Кремлем для створення нових важелів у переговорному процесі. По-друге, не виключена підготовка до подальшого більш серйозного вторгнення. Й, по-третє, це може бути спрямовано на підтримку нестабільності в регіоні та в Україні в цілому", - зауважив президент AFPC.

У цьому зв'язку він зазначив, що уряди і в Києві, і в Вашингтоні, і в інших західних столицях "мають бути готовими до розвитку ситуації за будь-яким із зазначених трьох сценаріїв".

Крім того, за словами експерта, існують додаткові фактори, які можуть вплинути на рішення Кремля. Один із них – це внутрішньополітична ситуація в самій Росії, де поступово зростає рівень невдоволення людей діями влади.

Україна в цій ситуації, як порадив Перчнер, має зосереджуватися на продовженні процесу реформ та зміцненні військової потужності.

"Час поки грає на боці українців, і вони мають використати його якомога ефективніше", - зауважив він.

Захід же, переконаний президент AFPC, має збільшити допомогу Україні. І це, на його переконання, може відбутися з приходом нової президентської команди в Білий дім.

"Я думаю, після нинішніх виборів у США ми зможемо надати більшу підтримку, оскільки наступний президент, незалежно від того, хто з кандидатів переможе, скоріше за все, буде більш сприятливим у відносинах з Україною", - наголосив Перчнер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-