Демократи запропонували прем'єру Молдови самому піти у відставку

Демократи запропонували прем'єру Молдови самому піти у відставку

Укрінформ
Демократична партія Молдови, що входить до складу правлячого Альянсу за європейську інтеграцію, запропонувала прем'єр-міністрові Валеріу Стрєльцю подати у відставку за власною ініціативою.

Про це заявив лідер демократів Маріан Лупу після засідання Ради Альянсу, що відбулося у Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Демпартія запропонувала прем'єру Валеріу Стрільцю подати у відставку за власною ініціативою. Цим кроком ми уникнемо вотуму недовіри уряду. А у наступні 10-15 днів зможемо сформувати і затвердити новий уряд», - заявив Лупу.

Лідер демократів зазначив при цьому, що його партія не створюватиме коаліцію з лівими партіями, виступаючи за продовження вектора європейської інтеграції Молдови.

Прем'єр Стрєлець, зі свого боку, заявив, що взяв до відома пропозицію демократів, а остаточне рішення буде прийняте після обговорення на політраді Ліберально-демократичної партії.

Він зазначив також, що не бачить нічого поганого в тому, якщо екс-прем’єр і колишній його колега по Ліберально-демократичній партії Юріє Лянке приєднається до Альянсу для створення стабільної парламентської більшості.

Нагадаємо: законопроект про вотум недовіри уряду був ініційований опозиційними фракціями комуністів і соціалістів. Для відставки уряду їм необхідні голоси 51 (зі 101) депутата парламенту, тоді як загальна кількість депутатів від опозиції – 45.

Голосування щодо вотуму недовіри молдавському уряду  має відбутися у четвер, 29 жовтня.

Фото: Gagauzinfo.MD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-