Справа екс-прем'єра Молдови: суд перенесли, прокуратура вимагає 30 днів арешту

Справа екс-прем'єра Молдови: суд перенесли, прокуратура вимагає 30 днів арешту

Укрінформ
Судове засідання, на якому має розглядатися справа обвинуваченого в корупції екс-прем'єра Молдови Влада Філата, відкладене до неділі: прокурори наполягають на арешті колишнього глави уряду строком на 30 днів.

Судове засідання, на якому має розглядатися справа обвинуваченого в корупції екс-прем'єра Молдови Влада Філата, відкладено до неділі: прокурори наполягають на арешті колишнього глави уряду строком на 30 днів.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми наполягаємо на превентивному арешті строком на 30 днів. Для цього є всі підстави, а також вилучені в ході додаткових обшуків в офісі та будинку екс-прем'єра Філата докази. Додатково по цій справі були допитані свідки, і є необхідність проведення комплексного розслідування», - заявила журналістам прокурор Адріана Бецишор.

Вона зазначила, що до розслідування підключаться також слідчі з румунського Управління з боротьби з корупцією.

Адвокати обвинуваченого в корупції екс-прем'єра заявили, що засідання суду було перенесене, так як вони не встигли ознайомитися зі справою.

Колишній прем'єр Філат на засідання суду не з'явився, пославшись на проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, у четвер, 15 жовтня, екс-прем'єр Молдови Влад Філат був затриманий співробітниками Центру з боротьби з корупцією на три доби. Він звинувачується в отриманні від бізнесмена Ілана Шора хабара в розмірі 250 мільйонів євро.

Якщо провина екс-прем'єра буде доведена, йому загрожує ув'язнення терміном до 15 років і грошовий штраф у розмірі до 10 тисяч умовних одиниць. Крім цього, Філат буде позбавлений права обіймати публічні посади протягом 10-15 років після закінчення терміну покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-