Вандали розмалювали Український дім у Варшаві, підозрюють російську провокацію

Вандали розмалювали Український дім у Варшаві, підозрюють російську провокацію

Фото
Укрінформ
У Варшаві вночі проти середи невідомі вандали розмалювали Український дім, розміщуючи на ньому написи польською й українською мовами “Нам потрібні вибори!”.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла голова правління громадської організації «Український дім» Мирослава Керик.

“Невідомі вночі нанесли на фасад будинку цей напис, що є очевидною провокацією. Ми викликали поліцію, яка наразі кваліфікує ці дії як хуліганство”, - повідомила Керик.

Вона зазначила, що це, ймовірно, є діями проросійських сил, які таким чином хочуть внести розбрат серед українців. Керик підкреслила, що працівники Українського дому не мають нічого спільного з цим дописом і не хочуть, щоб хтось подумав, що це є позицією організації, чи хтось її підтримує.

ГО «Український дім» у Варшаві готує офіційну заяву з цього приводу й інформуватиме про цю проросійську провокацію польські органи влади.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда цими днями просуває в інформаційному просторі наратив, що п’ятирічна каденція Президента України Володимира Зеленського нібито завершилася, відтак він не є легітимним главою держави.

Читайте також: У Лісабоні здійснили акт вандалізму біля погруддя Тараса Шевченка

Зеленський в інтерв'ю Reuters підтвердив, що у зв’язку із воєнним станом термін його повноважень на посаді Президента України триває.

Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільній з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції в Києві заявила, що у Берліні не викликає жодних сумнівів легітимність Володимира Зеленського як Президента України після 21 травня.

Як напередодні заявив глава польського уряду Дональд Туск, останнім часом спецслужби Польщі затримали загалом 12 осіб, які планували акти саботажу і диверсії на території Польщі в інтересах Росії. Він також повідомив, що до нещодавньої пожежі у торговому центрі "Маривільська 44" у Варшаві, що сталася 12 травня, могли бути причетні спецслужби РФ.

Фото: Український дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-