Міністр оборони Британії: Розвідка має докази надання Китаєм летальної допомоги Росії

Міністр оборони Британії: Розвідка має докази надання Китаєм летальної допомоги Росії

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у середу заявив, що Китай вже надає або готується надати летальну допомогу Росії, яку та використовуватиме у війні проти України.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

На конференції в Лондоні Шеппс заявив, що американська і британська військова розвідка мають докази того, що «летальна допомога зараз (вже надходить – ред.) або буде надходити з Китаю до Росії і в Україну, і я думаю, що це значний розвиток подій».

Шеппс не надав додаткових даних на підтримку свого твердження.

«Ми повинні бути стурбовані цим, тому що в перші дні цієї війни Китай хотів би представити себе як країну, що має стримуючий вплив на президента Росії Володимира Путіна», – додав він.

Минулого місяця посольство Китаю в США заявило, що не надавало зброї Росії, додавши, що Китай «не є виробником або стороною, залученою в українську кризу».

Читайте також: Близько 90% електроніки, яку імпортує Росія, надходить із Китаю - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше заявляв, що Китай є головною країною, яка надає Росії спроможності для ведення війни проти України, шляхом постачання в РФ електроніки та технологій для виробництва ракет, дронів та іншої зброї.

Схожу думку висловив в.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Трейсі Ньюелл, заявивши, що Китай не може претендувати на роль нейтральної сторони у війні Росії проти України, оскільки він є найбільшим постачальником для російського ОПК.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-