У Польщі створюють комісію Сейму для розслідування впливів РФ і Білорусі

У Польщі створюють комісію Сейму для розслідування впливів РФ і Білорусі

Укрінформ
Міністр-координатор з питань спецслужб Польщі Томаш Сємоняк підготував законопроєкт про роботу комісії Сейму щодо розслідування впливів Росії і Білорусі на політичне життя у країні в попередні роки.

Про це під час пресконференції у Варшаві повідомив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

За словами польського прем’єра, у Варшаві в п’ятницю знову зустрічається колегія з питань спецслужб.

“Ми продовжуватимемо розмову про вплив російських і білоруських спецслужб на публічне життя і ситуацію в Польщі за останні роки. Зокрема, як я й очікував, міністр Сємоняк підготував законопроєкт, відповідно до якого буде створено ефективну конституційну комісію, яка розслідуватиме вплив Росії і Білорусі в попередні роки на те, що відбувалося в Польщі”,- зазначив Туск.

Він додав, що ще одним пунктом роботи комісії буде ситуація на кордоні з РБ.

Читайте також: Посол: Готовність Польщі розмістити у себе ядерну зброю - це потужний сигнал РФ

На попередньому засіданні колегії з питань спецслужб, що відбулася 8 травня, Туск доручив підготувати звіт про вплив спецслужб Росії і Білорусі на польську владу у попередні роки.

Дисциплінарний суд при Верховному адміністративному суді Польщі позбавив суддю-втікача до Білорусі Томаша Шмідта суддівського імунітету і дозволив його арешт.

Національна прокуратура Польщі раніше розпочала слідство щодо судді воєводського адміністративного суду у Варшаві Томаша Шмідта, який попросив політичного притулку в Білорусі, за статтею про роботу на іноземну розвідку. Своє рішення про втечу до Білорусі суддя пояснив, зокрема, незгодою щодо курсу Варшави у політиці по відношенню до Білорусі й Росії.

Фото: РАР 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-