У Чехії пройдуть навчання за участі військових США

У Чехії пройдуть навчання за участі військових США

Укрінформ
У Чехії наступного тижня розпочнуться навчання Immediate Response за участі американських і чеських військових.

Про це з посиланням на речницю Генштабу Чеської армії Магдалену Дворжакову повідомляють Novinky, передає Укрінформ.

Участь у маневрах, які триватимуть близько 14 днів у Лібавському військовому окрузі, візьмуть близько 800 військовослужбовців американської армії та 350 чеських солдатів.

За словами Дворжакової, головною метою заходу є перевірка здатності Чеської армії всебічно забезпечувати союзницькі підрозділи на території Чехії в широкомасштабних операціях, підтримувати зусилля союзників у розбудові обороноздатності в рамках Північно-Атлантичного альянсу шляхом залучення сил і засобів армії ЧР або для підвищення їх спроможності брати участь у повному процесі тактичного планування в міжнародному середовищі.

Військову техніку зі складів американської армії в Німеччині перекидали в Лібаву для навчань з середини квітня. Самі навчання триватимуть орієнтовно до передостаннього тижня травня, до початку червня вивозитиметься обладнання.

Читайте також: У Швеції стартували масштабні навчання НАТО

Навчання є частиною найбільших маневрів армії США в Європі, Steadfast Defender-24, за останні десятиліття. Протягом року в різних місцях Європи в навчаннях беруть участь понад 90 тисяч солдатів з усіх країн Альянсу.

Фото: DVIDS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-