У Литві на навчання зібрали понад 2500 резервістів

У Литві на навчання зібрали понад 2500 резервістів

Укрінформ
У середу, після оголошення в Литві мобілізації на навчання, понад 2500 військовослужбовців активного резерву прибули на найбільші національні військові маневри Збройних сил Литви "Гром Перкунаса 2024".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в четвер литовський мовник LRT.

Загалом повістки отримали понад 10 тисяч литовських військовослужбовців активного резерву. Близько 2,5 тис. з них були призвані на навчання, ще 2 тис. викликані для звірки даних та оцінки стану здоров'я, повідомили у Збройних силах.

Покликані резервісти прибувають на призовні пункти у призначений час і направляються до військової частини або пункту логістичного забезпечення.

Згідно з повідомленням, тривалість періодичної підготовки військовослужбовців активного резерву, покликаних на навчання, залежатиме від військового підрозділу. Більшість пройде підготовку протягом трьох тижнів. У ході навчань резервісти освіжать свої базові військові знання та навички, а також виконуватимуть інші завдання.

Деякі з прибулих обіймають командні посади, тому їхня військова підготовка складатиметься з індивідуальних вправ з оновлення знань та навичок командування та військових спеціальностей, а також практичного відпрацювання навичок командування та військових спеціальностей.

Резервісти під час призову на навчання, тренування чи службу забезпечуються державою зброєю, одягом, харчуванням, службовим житлом та користуються соціальними гарантіями.

Литовські військовослужбовці резерву також можуть залучатись для надання допомоги іншим державним та муніципальним органам влади в період екстремальних ситуацій та надзвичайного стану.

Читайте також: У Туреччині стартували навчання за участю військових із 49 країн

Як повідомляв Укрінформ, в середині квітня Литва анонсувала інтенсивний цикл навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських та союзних військових, тисячі одиниць військової техніки.

Фото: E. Blažio / LRT nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-