Прем’єр Грузії заявив, що закон про «іноагентів» ухвалять попри протести

Прем’єр Грузії заявив, що закон про «іноагентів» ухвалять попри протести

Укрінформ
Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що правляча партія не відмовиться від законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу» за жодних умов, незважаючи на протести в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє News Georgia.

«Для того, щоб нам у довгостроковій перспективі умиротворити цю країну, необхідно ухвалити цей закон. Демонстрації, звісно, будуть і сьогодні, і під час третього читання, і під час подолання вето (президента Грузії Саломе Зурабішвілі – ред.). Однак у довгостроковій перспективі ми на роки застрахуємо країну від поляризації та радикалізму», – заявив Кобахідзе на брифінгу, назвавши протести «дискомфортом, який треба перетерпіти».

Читайте також: Розгляд закону про «іноагентів»: у парламенті Грузії знову сталася бійка

Він також згадав про «колективний Національний рух», який «романтизував насильство», перерахувавши рухи Talgha, GEUT, Students For The European Future та Клуб Франкліна.

За словами прем’єра, акція протесту біля парламенту Грузії минулої ночі мала насильницький та протиправний характер. Кобахідзе визнав «кілька сумних інцидентів» стосовно учасників мітингу, звинувативши у цьому «колективний Національний рух».

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Грузії в ніч на 1 травня під час розгону мітингувальників поліцейські застосували спецзасоби, а також били їх. Серйозних травм зазнали лідери опозиції. Зокрема, у депутата парламенту Грузії і голови партії «Національний рух» Левана Хабеїшвілі травми обличчя.

Читайте також: Хакери Anonymous погрожують оприлюднити дані урядовців Грузії

17 квітня парламент Грузії затвердив проєкт закону про «іноагентів» у першому читанні. Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року в Тбілісі проходять акції протесту. Критики вважають законопроєкт аналогом ухваленого у 2012 році в РФ законодавства про «іноземних агентів».

Напередодні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» винесли на розгляд парламенту Грузії в другому читанні.

Фото: News Georgia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-