Суд Кіпру дозволив видати США росіянина, який незаконно постачав електроніку в РФ

Суд Кіпру дозволив видати США росіянина, який незаконно постачав електроніку в РФ

Укрінформ
Апеляційний суд Кіпру вирішив екстрадувати до США росіянина, якого звинувачують у незаконному постачанні до Росії американської мікроелектроніки для потреб ВПК.

Про це повідомляє російська служба ВВС, передає Укрінформ.

Кіпрський суд з другої спроби задовольнив запит Мін'юсту США про екстрадицію громадянина Росії та Німеччини Артура Петрова, якого було затримано у кіпрській Ларнаці у серпні 2023 року.

У січні 2024 року суд розглядав перший запит, і його було відхилено.

У США Петрова звинувачують у незаконному постачанні російській компанії мікроелектроніки подвійного призначення американського виробництва, шахрайстві, відмиванні грошей та контрабанді.

За версією американських правоохоронців, мікроелектроніка була ввезена до Росії через підставні фірми-посередники, а потім була виявлена в російських безпілотниках, засобах радіоелектронної боротьби та іншому озброєнні, яке використовувалося, зокрема, для війни проти України.

Загалом звинувачення висунуто за 11 пунктами, за деякими з них термін ув'язнення сягає 20 років.

Читайте також: В Офісі генпрокурора прокоментували відмову Фінляндії видати бойовика з «Русича»

Сам Петров заявив російським ЗМІ, що його адвокати вивчатимуть рішення Апеляційного суду, після чого стане зрозуміло, чи подавати апеляцію до Верховного суду Кіпру чи ні.

Як повідомляв Укрінформ, 33-річний Артур Петров, який має громадянство Росії та Німеччини, був взятий під арешт 26 серпня на запит США за незаконний експорт до Росії секретної американської мікроелектроніки військового призначення.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-