Британія інвестує £10 мільярдів у виробництво боєприпасів

Британія інвестує £10 мільярдів у виробництво боєприпасів

Укрінформ
Велика Британія у наступні 10 років інвестує додатково 10 млрд фунтів стерлінгів у розвиток виробництва боєприпасів і збільшення запасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті британського уряду.

"Війна в Україні навчила нас, що успіх на полі бою залежить від здатності нарощувати оборонне виробництво і переходити до "постійно працюючого" виробництва з метою поповнення ключового обладнання. Тому протягом наступних 10 років ми інвестуємо ще 10 млрд фунтів стерлінгів, більшість з яких буде спрямована на британську промисловість, для розвитку вітчизняного виробництва боєприпасів і збільшення запасів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення дасть "чіткий сигнал про попит для промисловості за допомогою довгострокових багаторічних контрактів". "Це майже вдвічі перевищує наші поточні витрати на виробництво боєприпасів", - додали у британському уряді.

Читайте також: Міністр оборони Британії закликає країни НАТО збільшити витрати на оборону до 2,5% ВВП

Загалом у рамках збільшення Британією оборонних витрат до 2,5% ВВП до кінця десятиліття, сектор оборони країни має отримати додаткові 75 млрд фунтів стерлінгів протягом наступних шести років, "що забезпечить Великій Британії друге місце в НАТО за обсягом видатків на оборону після США".

"Інвестиції будуть зосереджені на ключових високотехнологічних можливостях, в тому числі на ракетах ППО і протитанкових боєприпасах, на додаток до продовження інвестицій в 155-мм артилерійські боєприпаси британського виробництва", - йдеться у пресрелізі.

Окремо було повідомлено про державне фінансування у розмірі 350 млн фунтів стерлінгів у систему лазерного озброєння DragonFire, розроблену міністерством оборони країни у співпраці з британськими промисловими партнерами. Зазначається, що DragonFire "може вести вогонь по будь-якій цілі, видимій у повітрі, за ціною близько 10 фунтів стерлінгів за постріл і з точністю, еквівалентною влучанню в монету номіналом у фунт стерлінгів з відстані кілометра". Ця нова система лазерного озброєння має бути встановлена на кораблях Королівського військово-морського флоту із значним випередженням графіка, у 2027 році.

Читайте також: Британія направить до Польщі винищувачі Typhoon і 16 тисяч військових

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія надсилає пакет військової допомоги для України вартістю 500 млн фунтів, до якого увійдуть 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-