Керівник оборонної компанії Німеччини анонсував поставку Україні Iris-T за кілька тижнів

Керівник оборонної компанії Німеччини анонсував поставку Україні Iris-T за кілька тижнів

Укрінформ
Віцеканцлер, міністр економіки ФРН Роберт Габек здійснює візит в Київ у четвер у супроводі бізнес-делегації, зокрема, керівників оборонних підприємств, що виробляють системи для України та обіцяють нові поставки.

Про це пише Bild, передає Укрінформ.

Так, у делегації Гельмут Раух, керівник збройової компанії «Diehl Defense», яка виробляє системи протиповітряної оборони Iris-T SLM (радіус дії 40 км, ціна одної - 140 млн євро).

«Три наші системи вже в Україні, і більше буде доставлено цього року. Наступна - лише за кілька тижнів», - поінформував Раух.

Машини для розмінування від «GCS» (Global Clearance Solutions) вже розчищають смертельні наслідки війни та виявляють міни-пастки та наземні міни. Засновник і керівник компанії Філіпп фон Міхаеліс розповів: «30 наших пристроїв уже використовуються в Україні, а ще 50 замовлено. Ми постачаємо три-чотири системи щомісяця».

Сам Габек заявив, що нинішній його приїзд відбувається у час, коли Україна перебуває в ситуації, коли вона знову потребує всієї можливої допомоги.

«Це боротьба за свободу. Це важливо й ми – Європа, Німеччина - не маємо права забувати… Якщо Путін досягне успіху у своїй війні в Україні, він не зупиниться. Тому для нашої власної безпеки і миру в Європі важливо, щоб Україна успішно захищалася і щоб ми їй допомагали», - заявив Габек.

Він підкреслив, що допомога має бути не ситуативною і одноразовою, а тривалою і сталою. Політик нагадав про конференцію з відбудови України, яка запланована на червень у Берліні.

Читайте також: Україна і Німеччина обговорили проєкти у сфері енергетики та оборони

Це другий візит Габека після нападу Росії, попередній він здійснив рівно рік тому. Політик проводить зустрічі з українськими керівниками, зокрема, Президентом Володимиром Зеленським, віцепрем'єр-міністром і міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-