Іран розпочав нову фазу відкритої війни на Близькому Сході - Туск

Іран розпочав нову фазу відкритої війни на Близькому Сході - Туск

Укрінформ
Іран розпочав нову фазу відкритої війни на Близькому Сході. На цьому фоні треба зберегти трансатлантичну єдність і посилити безпеку Європи.

Про це під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у понеділок у Варшаві сказав глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

“У певному сенсі Іран розпочав нову фазу відкритої війни на Близькому Сході. Я не маю жодного сумніву, що це не з вини ЄС чи США утворилась вісь, яка поділила світ. І ми знаємо, що на боці агресивної недемократичної сторони опинилися Росія та Іран, і в багатьох справах - як на Близькому Сході, так і війни в Україні - Росія та Іран поводять себе як класичні союзники”, - зазначив Туск.

Він зауважив, що іранські дрони, які атакували Ізраїль, щодня атакують українські населені пункти, лише запускають їх росіяни.

Читайте також: Прем’єр Польщі - про ситуацію на Близькому Сході: Світ на межі

“Світ на межі, ролі розписані, відомо, що є білим, а що – чорним. Питання вже не політичні, а логістичні: як швидко Європа буде здатною до захисту від загрози”,- сказав польський прем’єр.

Він додав, що треба зберегти трансатлантичну єдність, Європа не може залишатися беззахисною у світлі наявних викликів.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО. Окрім пусків з Ірану, ракети і безпілотники запускалися також з території Лівану, Іраку та Ємену.

Фото: KPRM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-