Туск сподівається на швидку блокаду «тіньового флоту» Путіна у Балтійському морі

Туск сподівається на швидку блокаду «тіньового флоту» Путіна у Балтійському морі

Укрінформ
Є об’єктивні причини для заборони функціонування у Балтійському морі так званого тіньового флоту Росії, який нелегально перевозить російську нафту.

Про це заявив у п’ятницю під час спільної пресконференції у Варшаві з грецьким колегою Кіріакосом Міцотакісом глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив польський прем’єр, під час візиту у понеділок до Варшави прем’єрки Данії Метте Фредеріксен він говоритиме про “тіньовий флот” кораблів без прапора, які перевозять російську нафту, що часто дуже складно задокументувати. Він підкреслив, що ці кораблі, які функціонують, насамперед, у Балтійському морі, балтійських портах і данських протоках, дуже часто є у поганому технічному стані.

“Існує принаймні одна серйозна причина для блокування цього “тіньового флоту”, а говоримо про 100 чи більше кораблів з нафтою, це - екологічна причина. Є достатньо багато справжніх причин, чому ці кораблі не повинні бути допущені до транспортування на морі і я сподіваюся, що в цій справі ми швидко знайдемо порозуміння”, - підкреслив Туск.

Читайте також: Росія може стояти за збоями GPS в Балтійському регіоні - міноборони Німеччини

Як інформували раніше шведські ЗМІ, неподалік шведського острова Готланд упродовж тривалого часу на якорі стоїть судно Zircone під кіпрським прапором, яке, очевидно, заправляє у Балтійському морі так званий “тіньовий флот” Росії, який нелегально перевозить нафту з РФ до третіх країн. Цей корабель служить для “тіньового флоту” РФ як пункт дозаправки, адже десятки разів фіксувалося як між ним і різними суднами, які прямували до Росії чи у зворотному напрямку, перекидалися шланги, що очевидно було дозаправкою. Як правило, до “тіньового флоту” належать старі судна, які не мають страховки і належать невизначеним власникам.

Фото: Х/Donald Tusk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-