Телебачення Нігеру повідомило, що в країні працюватимуть російські  інструктори і ППО

Телебачення Нігеру повідомило, що в країні працюватимуть російські інструктори і ППО

Укрінформ
Російські інструктори прибули до Ніамея разом із першою партією російської військової техніки в рамках угоди про співпрацю між країнами. РФ, зокрема, має намір встановити в Нігері свою систему протиповітряної оборони та забезпечити повний контроль над небом країни.

Про це повідомляє громадське телебачення Нігеру, передає Укрінформ із посиланням на Le Monde

"Ми стали свідками прибуття до Ніамея російського реактивного літака Іл-76, що перевозить військову техніку останнього покоління, з інструкторами Міністерства оборони Росії на борту", - повідомив громадський телеканал "Télé Sahel" напередодні ввечері.

Там показали нічні кадри, на яких російський літак приземлився в аеропорту. РФ має намір встановити систему протиповітряної оборони в Нігері, здатну "забезпечити повний контроль над повітряним простором країни", - розповів журналіст каналу.

Читайте також: Російський неоколоніалізм: сприяння нестабільності та неспроможності у державах Африки

За його словами, російські військові інструктори забезпечать "якісну підготовку нігерських солдатів" для ефективного використання згаданої системи ППО.

"Ми тут для того, щоб розвивати військову співпрацю між Росією і Нігером", - сказав один із російських інструкторів пресі.

Наприкінці березня глава невизнаного світовою спільнотою військового режиму в Нігері генерал Абдурахаман Тіані розмовляв по телефону з лідером Кремля Путіним щодо зміцнення співпраці у сфері безпеки між Ніамеєм і Москвою.

Раніше цього року Росія оголосила, що уклала угоду з Нігером про інтенсифікацію військового співробітництва.

Читайте також: Росія планує розмістити свою військову базу в країнах Африки - ISW

Як передавав Укрінформ, в середині березня Нігер денонсував свою угоду про військову співпрацю зі Сполученими Штатами з негайним її вступом у силу. На території Нігеру присутні трохи більше 1 000 американських солдатів. 

Нагадаємо, у липні 2023 року група військових заявила про усунення від влади демократично обраного президента Нігеру Мохамеда Базума. Пізніше генерал Абдурахман Чіані, який очолив державний переворот, оголосив себе новим лідером країни.

Згодом Нігер, Малі та Буркіна-Фасо, очолювані військовими, які прийшли до влади внаслідок переворотів, заявили про вихід із Економічного співтовариства країн Західної Африки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-